5 січня 2024 10:25

"Миколенко та Циганков не дивилися на Схід". Хацкевич поставив колишніх гравців "Динамо" у приклад білоруським футболістам

Колишній головний тренер "Динамо" Олександр Хацкевич висловився про гру Віталія Миколенка та Віктора Циганкова, поставивши їх у приклад білоруським футболістам.


– Коли ви були тренером київського "Динамо", ви багато тренували молодих гравців. Той же Віктор Циганков, який зараз чудово працює в іспанській "Жироні", Віталій Миколенко в англійському "Евертоні". Чи можуть у Білорусі такі молоді таланти?


– Звичайно, з молоддю цікаво працювати, але інколи дуже важко. Згадані вами футболісти мають футбольну освіту, менталітет, повага до тренера дуже висока, це досить розумні хлопці.

Другий момент – Миколенко, Циганков, вони не дивилися кудись на Схід, хлопці дивляться на Захід. Вітя добре знає англійську. Віталій Миколенко, який вже виступав за основний склад "Динамо", теж. Знаю, що на базу приходив викладач, який між тренуваннями вчив англійської. Тому що хлопці поставили собі за мету вийти на топ-чемпіонати. І рано чи пізно вони зрозуміли, що це станеться. Хтось пішов раніше, хтось пізніше. Але найголовніше, щоб вони були зосереджені.

Ви говорите про білоруських футболістів, але сьогодні білоруські футболісти дивляться тільки в бік цієї маленької частини Росії. І що вони бачать? Яка в цьому перспектива? я не можу зрозуміти.

Якщо подивитися, то я навіть не знаю, в яких командах грають футболісти, які виїжджають з Білорусі. У бік Європи дивляться чомусь одиниці.

Це свідчить про те, що немає довіри, тому що на Заході новий менталітет, нові вимоги, і треба пристосовуватися. Якщо вони думають, що переїдуть до Росії і підвищать свій професійний рівень, це дорога в нікуди.

А сьогодні ми бачимо Росію: ні команда, ні клуби не мають права на міжнародні ігри. А якщо дивитися на сьогоднішню Росію, то в моєму розумінні як професіонала, професійного футболіста, це просто невпевненість у своїх силах.