4 січня 2024 16:48

Юрій БЕРЕЗА: "Довбик та Ярмолюк допомагають батальйону "Дніпро-1", але їхні прізвища також звучать у контексті, що вони ухилянти та поїхали незаконно"

Почесний президент «Дніпра-1» Юрій Береза відповів на запитання про плани клубу на майбутнє.


– Чи є у «Дніпра-1» стратегія розвитку на найближчі 5-10 років?

– Зараз дуже багато форс-мажорів, перший та основний форс-мажор – це й####тий сусід, і це буде дуже сильно впливати на український футбол до тих пір, поки в українські міста будуть летіти ракети, бомби та шахеди. Футбол, на жаль, залежний від цього і не може жити поза цим.

Футболісти – також українці, вони також частина суспільства. Зараз говорять про мобілізацію і про те що підуть всі. І тут головне зрозуміти: наскільки підуть всі та чи підуть всі? Суспільство спитає: «А футболісти чому не йдуть?» Наскільки це сприйме суспільство?

Футболісти та футбольні клуби не можуть бути поза суспільством. Якщо окупанти підійдуть до Дніпра, то що далі? Знову перевозити команду за кордон – ми вже це не витягнемо. До тих пір, поки в нас йде гостра фаза війни, ми можемо тільки ставити близькі плани на місяць-два-три.

Якщо країни Заходу відмовляться від допомоги нам, тоді футболістам і всьому суспільству, і нам, і вам треба буде ставати до станка і робити патрони, снаряди. Не може частина країни воювати, а частина танцювати.

Ось, наприклад, Довбик і Ярмолюк допомагають батальйону «Дніпро-1», і за це їм велика та окрема подяка, але ж їхні прізвища також лунають в контексті, що вони ухилянти та поїхали незаконно, – сказав Береза.


Фото - СК «Дніпро-1»