4 січня 2024 12:23

Буффон про лудоманію: "Залежність виникає з сталості ставок. Держава заохочує азартні ігри, стадіони переповнені рекламою"

Джанлуїджі Буффон відреагував на дискваліфікацію Сандро Тоналі та Ніколо Фаджолі.


Півзахисника "Ньюкасла" за ставки на футбол усунули на 10 місяців, хавбека "Ювентуса" - на 7 місяців. Обидва футболісти мають пройти курс реабілітації від лудоманії.


«Ставки власними силами не є злочином, оскільки стадіони та спортивні трансляції переповнені рекламою гемблінгу, а держава заохочує азартні ігри.


Якщо футболіст робить ставки на футбол, його покарають, і це буде справедливо. Але якщо він ставить на волейбол, баскетбол, собачі перегони... Він не чинить злочину.

Люди упускають суть, говорячи про азартні ігри. Немає проблеми в тому, скільки ви витрачаєте – проблема в часі, який ви присвячуєте гемблінг.


Ми повинні пояснити дітям: можна програти 1 мільйон за раз, а можна на регулярній основі робити ставки по 1 євро, проводячи безперервно годинник у додатках. Друге небезпечніше – залежність виникає зі сталості, з якою людина щось робить», – сказав екс-воротар збірної Італії в інтерв'ю Corriere della Sera.