26 грудня 2023 19:24

Гармашу підписали вирок: "Осієк" достроково розірве контракт і виставить за двері культового ексдинамівця

Український експівзахисник київського Динамо Денис Гармаш у вересні 2023 року на правах вільного агента перейшов до хорватського Осієка. Хавбек підписав контракт з клубом до 30 червня 2024-го (з можливістю продовження ще на один рік), але, схоже, покине клуб швидше.


У Хорватії повідомляють про те, що Осієк хоче достроково розірвати контракт з Гармашем, який перестав потрапляти до складу команди.


«Три місяці, які він був гравцем Осієка, від нього немає жодного сенсу. Щоправда, він пропустив літню підготовку після того, як Мірча Луческу вилучив його з основної команди Динамо та відправив тренувався з київською командою U19. Він прийшов у Осієк абсолютно непідготовленим».


У виданні Sportske novosti вважають, що колишньому наставнику Осієка Степану Томашу форсування непідготовленого Гармаша коштувало роботи.


«Томаш використав його одразу після приходу, і ті три виходи (два у стартовому складі), які він записав незабаром після приходу, залишилися його єдиними у футболці Осієк.


Клуб здобув лише одне очко в цих трьох іграх, і можна констатувати, що форсування непідготовленого Гармаша врешті-решт коштувало Томашу роботи. У наступних 11 іграх (в одній з них він був поза заявкою – прим. УФ) українець залишався «приклеєним» до лави запасних».


Зазначається, що зимою керівництво Осієка має ухвалити рішення щодо майбутнього Гармаша.


«Залишається побачити, що буде цієї зими з українцем, який не виправдовує своєї репутації з моменту приєднання до синіх.


Його контракт 1+1 дає можливість Осієку безболісно припинити співпрацю влітку і просто не продовжити ще на один рік із гравцем, від якого багато чого очікували, але він не продемонстрував абсолютно нічого».


Не виключено, що Денис покине Осієк достроково, тобто вже цієї зими.


«У клубі доведеться подумати, чи варто чекати українця, можливо, навіть зустрічати його навесні, чи розірвуть з ним контракт вже цієї зими».


Раніше повідомлялося, що Осієк також хоче розірвати контракт із захисником Шахтаря Олександром Драмбаєвим.


Востаннє на полі у футболці Осієка Гармаш з'являвся 30 вересня у програному матчі з ФК Славен (0:1).


Гармаш виступав за київське Динамо з 2007 по 2023 рік, маючи перерву у вигляді оренди в турецький Різеспор (2020).


За біло-синіх Денис відіграв 361 матч, забив 54 голи, оформив 45 асистів та виграв сім трофеїв.


Transfermarkt оцінює вартість 33-річного хавбека в 600 тисяч євро.