24 грудня 2023 15:03

"Жирона" хоче отримати грандіозну суму за Циганкова: в Іспанії повідомили клаусулу українця

Український вінгер Жирони Віктор Циганков став одним із найбільших сюрпризів сезону та привернув увагу кількох серйозних претендентів у майбутнє трансферне вікно.


Жирона має намір зберегти одного зі своїх зіркових гравців, Віктора Циганкова, незважаючи на чутки про його можливий відхід. Український вінгер перейшов у каталонський клуб минулого літа за 5 мільйонів євро, але лише за кілька місяців його ринкова вартість зросла до вражаючих 22 мільйонів євро.

Незважаючи на всі привабливі пропозиції, Жирона твердо заявила, що не відпустить Циганкова, доки не буде виплачено повну суму відступних, яка на даний момент становить близько 50 мільйонів євро, повідомляє fitchajes.

«З моменту свого приходу до Жирони Циганков став ключовою фігурою команди. Його швидкість, дриблінг та вміння забивати голи зробили його ключовим гравцем у схемі тренера та улюбленцем уболівальників. Його адаптація до іспанського футболу пройшла швидко та успішно, що підвищило його вартість на трансферному ринку», – пише іспанське видання.

Останніми місяцями з'явилися повідомлення про інтерес до Циганкова з боку європейських клубів. Команди з Ла Ліги, АПЛ та Серії А виявляли великий інтерес до придбання талановитого українського вінгера. Однак Жирона не хоче так просто розлучатися зі своїм найціннішим активом.

Рішення каталонського клубу зберегти Циганкова має сенс як зі спортивної, так і фінансової точки зору. Зі спортивного боку український вінгер дуже важливий для команди, яка дуже вдало виступає цього сезону.

З фінансового погляду Жирона визнає, що Циганков може стати важливим джерелом майбутніх доходів. Його ринкова вартість значно зросла за короткий період часу, і клуб очікує, що вона продовжуватиме зростати. Утримання Циганкова до повної виплати клаусули може принести Жироні значний прибуток у майбутньому.

Циганков перейшов із київського Динамо до Жирони у зимове трансферне вікно за п'ять мільйонів євро плюс 50% від суми наступного перепродажу гравця.

Контракт українського хавбека з іспанським клубом діє до 30 червня 2027 року. Авторитетний портал Transfermarkt оцінює гравця у 22 млн євро.

Цього сезону 26-річний Циганков у складі Жирони провів 16 матчів у всіх турнірах, в яких забив три м'ячі і зробив три асисти.