16 грудня 2023 09:43
1

"Щодо легіонерів питання закрите – жоден не повернеться в "Динамо": екс-тренер киян поставив крапку в питанні іноземців столичного клубу

Легенда київського Динамо Олександр Хацкевич розповів сайту «Український футбол» про легіонерів київського клубу.


– Зараз у Динамо 10 футболістів перебувають в оренді в інших клубах: Сергій Булеца, Жерсон Родрігес, Джастін Лонгвейк, Ерік Рамірес, Кахім Перріс, Микита Кравченко, Георгій Цитаішвілі, Вікентій Волошин, Антон Боль, Олександр Яцик. Кого із них є сенс повертати в команду?


– Щодо легіонерів питання закрите – жоден із цього списку не повернеться. Може, рівень майстерності Родрігеса сьогодні б команді знадобився. Щодо українських футболістів – може бути Булеца.


Гео Цитаішвілі для мене футболіст із дуже високим футбольним інтелектом, але сьогодні Динамо перебудувалося на футбол Валерія Васильовича Лобановського – зі швидким переходом з оборони в атаку, всі за лінією м'яча, фрагментальний пресинг. Якщо за Луческу були яскраво виражені 4-2-3-1, то зараз під час атаки більше видно 4-1-4-1, а під час оборони 4-4-2.


Але ж Гео вже не український футболіст, а грузинський. Він теж легіонер. Рівень інших легіонерів на сьогоднішній день нижчий, ніж у своїх хлопців, які є в команді.

"Гео Цитаішвілі для мене футболіст із дуже високим футбольним інтелектом..." УПЛ, Екстракляса, Ліга Еровнулі... запаморочлива кар'ера! 7 років, 6 клубів, 8 голів для атакуючого півзахісника - це діагноз. Майн Рід "Вершник без голови". Теж саме стосується і Родрігеса, у якого зовсім голова відбита!