14 грудня 2023 00:01

"Шахтар" пропустив 5 голів від "Порту" та вилетів з Ліги чемпіонів

У середу, 13 грудня, Порту приймав Шахтар в заключному матчі групового етапу Ліги чемпіонів 2023/2024.


Саме у цій грі вирішувалась доля путівки до наступного раунду турніру: українській команді була необхідна лише перемога, португальців влаштовувала і нічия.


Рахунок у матчі було відкрито вже на дев'ятій хвилині гри. Еванілсон скористався хаосом у штрафному майданчику Шахтаря та скинув м'яч на Галену, який відправив його у порожні ворота.


Донеччанам вдалося зрівняти рахунок через 20 хвилин. Лайнсмен помилково зафіксував офсайд в Олександра Зубкова, який виконав гольову передачу на Данилу Сікана. Після перевірки голу системою VAR взяття воріт було зараховано.


Однак радість гравців команди Маріно Пушича тривала недовго. Вже на 43-й хвилині той таки Галену завдав одночасно точний та потужний удар у ближній кут воріт Дмитра Різника, який не зумів піймати м'яч.


На 62-й хвилині гри Галену знову відзначився, але на цього разу результативною передачею. Бразилець скористався обрізною передачею Георгія Судакова та виконав передачу на Мехді Таремі, який поцілив у ближній кут воріт донеччан.


Завдяки автоголу Стівена Еустакіо, що вразив власні ворота після прострілу з лівого флангу від Сікана. Однак вже за три хвилини 40-річний Пепе відзначився у воротах Різника після подачі з кутового, повернувши Порту фору у два голи.


Син головного тренера Порту 20-річний Франсішку Консейсау довів рахунок до розгромного на 82-й хвилині гри. Молодий нападник скористався помилкою Валерія Бондаря та відзначився забитим голом відразу після виходу на заміну.


На 88-й хвилині гри Невертон, який дві хвилини тому змінив Зубкова, відквитав один гол, завдавши влучного пострілу у дальній кут воріт Діогу Кошти.


Фінальний свисток головного арбітра Іштвана Ковача зафіксував поразку донецької команди на «Ештадіу ду Драгау».


Барселона та Порту кваліфікувалися до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з першої та другої сходинки відповідно.


Шахтар посів третє місце, що дає путівку до 1/16 фіналу Ліги Європи, Антверпен з трьома балами зайняв останню позицію.


Жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів 2023/24 відбудеться у понеділок, 18 грудня. Початок церемонії о 19:00 за київським часом.


"Порту" - "Шахтар" 5:3


Голи: Галену 9, 43, Таремі 62, Пепе 76, Консейсау 82 - Сікан 29, Еустаукіо 73 (автогол), Егіналду 88


"Порту": Кошта - Санусі, Пепе (Франко 81), Кардозу, Санчес (Маріу 78) - Галену (Хайме 88), Еустаукіо (Груїч 81), Варела, Пепе - Таремі, Еванілсон (Консейсау 81).


"Шахтар": Різник - Матвієнко, Ракицький (Келсі 72), Бондар, Гочолейшвілі - Криськів (Невертон 59), Судаков, Степаненко, Бондаренко, Зубков - Сікан


Попередження: Судаков 54, Назарина 90, Бондар 90+1