12 грудня 2023 14:49

Зінченко - про період у ПСВ: "Коли ти виходиш віч-на-віч, і Люк де Йонг біжить поруч, замість того, щоб віддати йому м'яч на порожні ворота краще накинути йому його на голову"

Захисник «Арсеналу» Олександр Зінченко перед матчем із ПСВ згадав свій період кар'єри у Нідерландах.


«По-перше, це був неймовірний досвід для мене. Дуже важливий рік для моєї кар'єри.


Я мало грав і не отримував того, чого хотів перед тим, як приєднатися до ПСВ, але, чесно кажучи, я не проміняв би цей досвід ні на що інше, тому що коли люди запитують мене про ПСВ, я можу сказати тільки хороші слова, оскільки це фантастичне місце.

Навіть після того, як пішов із ПСВ, я приїжджав сюди кілька разів на свята, бо в мене тут лишилося кілька друзів.


Для такого молодого гравця, яким був я на той час, це дивовижне місце. Завжди повний стадіон, уболівальники, котрі люблять футбол. Коли вони вас зустрічають, завжди раді бачити. Думаю, це найважливіше для кожного футболіста».

Про час, який він провів у клубі разом із нападником Люком де Йонгом:

«Люк – справжній професіонал. Я б сказав, що він один із найкращих гравців з гри головою.

Я дзвонив йому, це було трохи жартома, в хорошому сенсі. Я його дуже поважаю і він мій друг. Але я сміявся разом з ним, що коли ти виходиш віч-на-віч із воротарем, і він (де Йонг – прим.) біжить поруч, замість того, щоб віддати йому м'яч на порожні ворота, завжди краще накинути йому його на голову, бо він грає головою зовсім дивно», - сказав Зінченко.