12 грудня 2023 09:20
1

Ігор СУРКІС: "Після матчу з "Оболонню" у половини нашої команди проблеми з гомілкостопом"

Президент "Динамо" Ігор Суркіс висловився про матч проти "Оболоні".


– Я у футболі 25 років. Мені ця гра не сподобалася і ніколи не сподобається. Одна команда вирішила грати тільки щоб захистити свої ворота, а інша намагалася розкрити цю оборону. Навіть у ті часи, коли у нас були зіркові футболісти, це завжди було важко. Мені сподобався той футбол, в який ми грали з "Металістом 1925" і виграли 4:2, коли обидві команди атакують і шукають ворота один одного. Те, що ми сьогодні перемогли, це дуже добре. Боротимемося за перше місце. Все попереду.


Сьогодні мені не сподобався футбол не лише "Оболоні". Мені не сподобалося, що "Динамо" до 70-ї хвилини не могло розкрити оборону суперника. Може, треба було грати трохи інакше. Вриватися у штрафний майданчик, а не грати коротко, як бразильці. Такі команди потрібно розкривати з перших хвилин. Тоді буде легше.


Чому у нас завжди такі проблеми з "Оболонню"? Це дербі. Важливе. У них усі винні. Судді також. А що можна пред'явити судді, коли їхні футболісти щохвилини наступають на гомілкостоп. У половини команди із ним проблеми. Це так "Оболонь" грає у футбол. Зараз лікарі займаються гомілкостопом Бражка та Буяльського. Там тільки сліпий не міг побачити, що був 11-метровий. Там не було гри у м'яч. Наступили на гомілковостоп. Спірний перший гол? Для цього є VAR.


Я зняв приставку в.о. із Шовковського. То колись було з Ребровим. Бажаю йому всього найкращого. Щоб йому так вийшло, як у Сергія. Далі все залежить від результату.

"Може, треба було грати трохи інакше. Вриватися у штрафний майданчик, а не грати коротко, як бразильці".
Невже за "25 років у футболі" нарешті збагнув. Динамо завжди мало свій фірмовий стиль за яким команда була впізнавана у Європі. Тільки із приходом кожного нового тренера чомусь ігровий стиль кардинально змінювався. Може бути вже час за 25 років остаточно визначитися з напрямком розвитку клубу і не сахатися з однієї крайності до іншої? І тренера підбирати не зручного для себе, а все-таки для команди під обраний стиль та визначенний напрямок розвитку?