11 грудня 2023 23:41

Геннадій БУТКЕВИЧ: "Полісся" буде боротися за медалі УПЛ та перемогу в Кубку України"

Президент житомирського «Полісся» Геннадій Буткевич підбив підсумки першого півріччя своєї команди в УПЛ.


Геннадію Владиславовичу, на початку сезону Ви заявили про ціль – потрапити у ТОП-5. Команда завершує календарний рік на третьому місці у турнірній таблиці. Які Ваші враження від дебютної половини сезону?


– В першу чергу, хочу подякувати гравцям та тренерському штабу, що спромоглися досягти високої планки, яку я поставив. За втраченими очками «Полісся» на 5-ій позиції в УПЛ. Я хочу, щоб команду цей факт тільки ще більше мотивував, адже ми можемо ще краще.


Які цілі на другу частину сезону?


– На початку сезону я ставив команді ціль закріпитися в першій п’ятірці, згодом ми зрозуміли, що ця ціль досяжна. Тому ми не хочемо на цьому зупинятися і спробуємо боротися за призові місця УПЛ. Також дуже задоволений виступами команди в Кубку України та історичним досягненням – виходом до півфіналу. В цьому турнірі наша ціль – виграш трофею. Команда демонструє поступовий та впевнений ріст. Тому ростуть і вимоги. «Полісся» буде боротися за призові місця УПЛ та Кубок України.


За підсумками першої частини сезону в УПЛ наразі є щільна боротьба у турнірній таблиці. Кого б Ви виділили серед конкурентів? І з ким спілкуєтеся зі своїх колег з-поміж президентів клубів?


– Мені подобається рівень конкуренції в чемпіонаті. Від цього досягнення «Полісся» стають ще ціннішими. Усі суперники заслуговують на повагу. Наприклад, якщо взяти «Верес», команда попри важкі часи спроможна відбирати очки у лідерів чемпіонату – «Шахтаря» та «Полісся». Я тісно спілкуюся з Іваном Надеїним і бачу скільки зусиль та часу він вкладає у клуб аби побороти усі труднощі. Це викликає велику повагу. Також мені імпонує проєкт «Кривбасу». На чолі проєкту – Костянтин Караманіц, глибока і розумна людина, тому не дивно, що команда проводить успішний сезон.


Нагадаємо, «Полісся» має 32 очки після 17 турів УПЛ, що дозволяє команді посідати 3-тє місце в турнірній таблиці. У Кубку України команда з Житомира гарантувала собі участь у півфіналі.


Фото - ФК "Полісся"