8 грудня 2023 21:35
3

"Я різне бачив, але такого ще не бачив": ексарбітр ФІФА розібрав шокуюче рішення Монзуль у матчі "Шахтаря"

У п'ятницю, восьмого грудня, Шахтар у Львові впевнено переміг Верес із рахунком 2:0 у поєдинку 17-го туру української Прем'єр-ліги.


На початку другого тайму у ворота рівненської команди був призначений скандальний пенальті. Катерина Монзуль вказала на 11-метрову позначку і після консультацій з арбітром VAR Віталієм Романовим підтвердила це рішення.


Однак на повторах було видно, що м'яч потрапив не в руку, а у сідниці захисник Вереса Євгену Шевченку.


Голкіпер рівнян Євген Паст відбив удар Олександра Зубкова, після чого Данило Сікан все ж таки заніс м'яч у сітку воріт, однак гол був відмінений через те, що нападник раніше дозволеного забіг у штрафний майданчик Вереса.


Колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар прокоментував цей епізод, визначивши головного винуватця скандалу.


«Я різне бачив у футболі, але такого ще не бачив. Буває, що мʼяч потрапляє в притиснуту руку чи яка збільшує обшир тіла. Але тут взагалі не було доторку до руки. Мʼяч влучив гравцеві Вереса у «пʼяту точку», потім в землю, а від землі нікому в руку не влучав.


Романов на VAR взяв на себе відповідальність і підтвердив Монзуль її рішення. Замість того, щоби хоча б запропонувати переглянути повтор самій. Тож, цим Романов підставив Монзуль», – сказав експерт для телеграм-каналу «УПЛ ТБ».

Романов на VAR-пидораст
Як же все це набридло! Потрібно або по закінченню матчу публікувати повну роздруківку размов головного арбітра з бригадою VAR, або відмовлятись від цього VAR взагалі. ВАРісти + головний арбітр це вже як злочінне угруповання і можливості маніпулювання у них безмежні.
Я не розумію. Чому наші арбітри не можуть дивитися усі спірні епізоди? Нафіга ця вибірковість? ВАР для цього і створений - передивится спірний епізод у повільному повторі. Даєте догравати усі епізоди, і переглядаєте. Ну це якийсь треш з цими арбітрами ВАР, вказівками і тд.