7 грудня 2023 17:09

"Динамо" - "Металіст 1925" 4:2. Звіт про матч. Результативна перемога над гостями з Харкова

У перенесеному матчі 3-го туру чемпіонату України «Динамо» приймало «Металіст 1925». Головний тренер киян Олександр Шовковський обрав такий стартовий склад на гру: у воротах з’явився Нещерет, на флангах оборони – Тимчик та Дубінчак, а в центрі захисту – Дячук і Сирота. Щодо півзахисту, то там керманич вирішив використати трикутник Бражко-Шапаренко-Буяльський. На флангах атаки вийшли Волошин та Кабаєв, а на вістрі – Ванат.


На початку поєдинку «біло-сині» віддали ініціативу супернику. Харків’яни більше контролювали м’яч і намагалися будувати власні позиційні атаки, але такі спроби були безуспішними. Натомість «Динамо» вистачило одного шансу, аби відкрити рахунок: на 11-й хвилині Буяльський обігрався з Ванатом у центрі поля та ефектною передачею вивів Волошина на оперативний простір, Назар вирвався віч-на-віч з Сидоренком і забив точним ударом в правий бік – 1:0.


Забивши швидкий м’яч, кияни оберти не збавили. Дуже швидко вони створили біля воріт «Металіста 1925» ще один момент, коли Кабаєв підступно прострілював з лівого флангу, проте його задум розгадав голкіпер. Згодом після подачі кутового пробивав Ванат – поцілив над поперечкою. Гості же відповіли неточним ударом повз ближню стійку від Дмитренка.


На 22-й хвилині перевага стала подвійною. Господарі розіграли стрімку атаку лівим флангом, далі Буяльський отримав м’яч у центрі та віддав під удар Шапаренку. Микола підступно пробив низом, і Сидоренко після його пострілу відбив м’яч перед собою, однак першим на добиванні був Волошин, який, забивши у порожні ворота, оформив дубль – 2:0.


За хвилину підопічні Олега Голодюка мали нагоду, аби відіграти один м’яч, але Сидоров, протиснувши Дячука, пробив повз ціль. Динамівці відповіли моментом Буяльського, який після помилки оборони намагався перекинути воротаря, однак зробив це неточно. Подальші удари від Дубінчака та Бражка успіху також не мали. А на 30-й хвилині харківська команда зуміла скоротити відставання. Габелок зрячою довгою передачею помітив забігання Дмитренка у штрафний майданчик, виконав на нього закидання, а вінгер, своєю чергою, точно пробив у дальній кут воріт Нещерета – 2:1


Після пропущеного м’яча кияни одразу активізувалися. На 33-й хвилині Буяльський виконав дальній удар, однак Сидоренко в ефектному стрибку врятував «Металіст 1925». За мить той же Віталій знову був у центрі подій, адже виступив у ролі асистента: капітан навісив від кутового прапорця на ближню стійку, а Ванат цю подачу замкнув влучним «кивком» головою – 3:1.


На 40-й хвилині «біло-сині» отримали ще й чисельну перевагу. Бичек, маючи в своєму пасиві жовту картку, необачно сфолив проти Буяльського – арбітр одразу ухвалив рішення вилучити Костянтина. До перерви «Динамо» могло ще одного разу забивати, але Волошин з вигідної позиції пробив дуже неточно.


На старті 2-го тайму кияни продовжили тиснути. Спершу Ванат з вигідної позиції пробив неточно, згодом після удару від Бражка «круглий» опинився в руках у Сидоренка. На 50-й хвилині до дальньої пристрілки вдався Сирота – м’яч полетів поруч зі стійкою. Спроба Шапаренка після цікавого розіграшу кутового також успіхом не увінчалася.


З плином часу «біло-сині» атакували менш активно, але моменти все одно в них виникали. Так, на 65-й хвилині Бражко намагався закинути м'яч за комірець Сидоренку, але кіпер гостей у стрибку зумів перевести «круглого» на кутовий. Дещо пізніше вже Дячук пробивав головою після навісу зі штрафного від Андрієвського – в руки Сидоренку.


Незважаючи на гру в меншості, «Металіст 1925» своїм першим же ударом в площину в другому таймі зміг забити ще одного разу і скоротити відставання до мінімуму. На 72-й хвилині Ременюк відкрився у вільній зоні, відклеївся від Дячука, обіграв Нещерета, який залишив ворота, та прокинув м'яч вже у порожну рамку – рахунок став 3:2.


На 74-й хвилині Андрієвський дальнім ударом спробував застати Сидоренка зненацька, проте пробив повз ворота. За кілька хвилин до схожої спроби вдався Царенко, але і його спіткала схожа невдача – також невлучно. Той же Антон на 86-й хвилині пробивав іще одного разу, однак Сидоренко був на місці.


Зрештою, на 90-й хвилині кияни остаточно вбили інтригу. Після подачі чергового кутового Супряга, що кількома хвилинами раніше замінив Ваната, зробив скидку з ближньої стійки у центр, а Дячук з кількох метрів розстріляв воротаря – 4:2. Цей гол став у матчі заключним, тож приніс «Динамо» перемогу над гостями з Харкова.