5 грудня 2023 16:06

Олексій Бєлік про відмову від перенесення матчу з "Металістом-1925" U-19: "Я маю захищати своїх гравців"

Головний тренер «Шахтаря» U-19 Олексій Бєлік пояснив причину відмови юнакам Металіста 1925 у перенесенні матчу передостаннього туру осінньої частини чемпіонату.


«Я з повагою ставлюся до колег та суперників. Але насамперед я маю захищати свою команду, щоб реалізовувати поставлені цілі. В цьому сезоні через логістичні та погодні складнощі ми тричі зверталися до інших клубів з проханням посунути або перенести очні матчі. І тричі нам відповідали відмовою. У мене немає ніяких претензій: всі сторони посилалися на регламентні норми.


Але як би на мене подивилися мої футболісти, якщо б я дав двом кращим гравцям суперника (йдеться про Панченка та Ногейру з «Металіста 1925» - прим) пропустити через дискваліфікацію не нашу гру, а наступний матч проти «Динамо», зігравши з нами весною - вже після киян у найсильнішому складі?

Я розумію кадрові проблеми харківської команди, але коли в мене було те ж саме напередодні матчу з «Барселоною», я без жодного тренування включив у склад хлопця з команди -U17. Регламент має бути однаковим для усіх, хіба не так?» – сказав Бєлік.


«Шахтар» до цього відмовив «Металісту 1925» у перенесенні матчу юнацьких команд через брак гравців у харківського клубу. Гра мала відбутись 3 грудня.