2 грудня 2023 18:39

Моурінью: "Сказав гравцям "Роми", що треба вийти із зони комфорту, якщо ми хочемо чогось більшого. У "Реалі" я перемагав зі 100-ма очками і програвав з 93-ма. Якщо ти грав унічию, виникали проблеми"

Жозе Моурінью згадав, як на чолі "Реала" боровся з "Барселоною" в Ла Лізі.


Головний тренер «Роми» виступив на прес-конференції перед матчем із «Сассуоло» і після того, як римляни вийшли до плей-офф Ліги Європи, зігравши внічию з «Серветтом» (1:1). На думку португальця, футболісти недостатньо намагаються у єврокубковому турнірі.

«Я не закриватиму очі на це. Сьогодні я сказав гравцям, що якщо ми хочемо більшого, то маємо вийти із зони комфорту. Я хочу більше адреналіну, ніби нам потрібні окуляри, щоб убезпечити себе.


Багатьом тренерам вдається змусити свої команди грати добре тоді, коли немає відповідальності. Я сказав хлопцям, щоб вони додали, щоб не ставилися до цього так легковажно.


У «Реалі» я ставав чемпіоном, набравши 100 очок, і поступався, набравши 93 очки. Якщо ти грав унічию, у тебе виникали серйозні проблеми, тому нам потрібно було весь час перемагати, а це непросто.


«Рома» має недостатній потенціал для боротьби з «Ювентусом» та «Інтером» за скудетто. Наш потенціал – бути четвертими чи п'ятими.

Ситуація [зі складом] складна. Якщо ми зможемо щось зробити у січні, буде чудово. Якщо це неможливо – значить доведеться задовольнятися тим, що є.


Я озвучу одну річ, яку мені сказав мій друг, також тренер: «Не пощастить тій команді, яка вилетить із Ліги чемпіонів та потрапить на нас у плей-офф Ліги Європи», – зазначив Моурінью.