29 листопада 2023 12:38

Україну хотіли позбавити коштів за продаж "Челсі": в Англії назвали державу, що вимагала активи Абрамовича

Фото - ua.depositphotos.com


Більше двох мільярдів фунтів, які Україна мала отримати після продажу Романом Абрамовичем Челсі, могли відійти інший країні. Відомо, хто і коли хотів забрати ці кошти.

Навесні 2022 року російський олігарх Роман Абрамович продав лондонський Челсі американському бізнесмену Тодду Боелі за 2.34 мільярди фунтів, які повинна отримати Україна в рамках гуманітарної допомоги.


Однак, ці гроші досі знаходяться на рахунку спеціально створеного фонду. За повідомленням інсайдера видання The Telegraph, кошти до сих пір не були передані Україні через те, що Абрамович не хоче, щоб вони витрачалися виключно в межах нашої країни.


Видання зазначає, що на ці гроші претендував Ізраїль після початку ескалації військової ситуації в регіоні. Джерела, близькі до переговорів висувають тезу, що це була саме ініціатива російського мільярдера, який з 2018 року має ізраїльске громадянство.


Він також пропонував спрямувати ці кошти на допомогу жертвам землетрусу у Туреччині у лютому цього року.


Проте, і Велика Британія, і ЄС наполягають на тому, що усі гроші, отримані з продажу ФК Челсі, в якому виступає український вінгер Михайло Мудрик, мають бути витрачені саме в межах України.


Інші джерела The Telegraph повідомили, що Ізраїль сам вів вищевказані дискусії, і що Абрамович про них не знав. Однак і тут зазначається, що британський уряд відповів відмовою.