27 листопада 2023 14:06
2

"Він добре робить свою справу". Ігор Суркіс похвалив Шовковського за перемоги "Динамо"

Журналіст NV Назарій Шмігіль ексклюзивно поспілкувався із президентом столичного клубу Ігорем Суркісом. Власник Динамо оцінив роботу Шовковського, відзначив дебютний м’яч Кабаєва та сказав, що Луческу — вже минуле.


— Кабаєв нарешті, забив. 36 матчів на це знадобилось. Виходить, дочекалися?

— Ну так він вже повинен колись був забити. Ось він і забив.


— Олександр Шовковський після Мірчі Луческу перемагає. Кривбас обіграли в суху, зараз також перемога без пропущених м’ячів.

— Вони повинні кожну гру так грати. Самовіддача має бути на першому місці. Не забувайте, що у нас багато травмованих футболістів: Шапаренко, Ярмоленко, Попов, і у Ваната є ушкодження. Це все позначається на грі. А Шовковський добре робить свою справу, він молодець. Він повинен разом з командою прогресувати, що він і робить. У нього дуже грамотно побудована гра. Так перемогли, але ми маємо наздоганяти те, що ми втратили.


— У минулому сезону в Олександра Шовковського був такий пробний період на посаді виконуючого обов’язків головного тренера Динамо Київ, коли Мірча Луческу лікувався.

— Нащо нам згадувати те що було? Що Мірча був у лікарні, а Шовковський виконував обов’язки головного тренера? Це вже минуле. Зараз він теж виконує обов’язки головного тренера. Будемо дивитися, як команда буде грати, прогресувати і вже тоді будемо вирішувати щось.

— Напрацювання від тренера вже помітні. Цікавий хід був наприкінці матчу Динамо — Рух, коли замість Олександра Караваєв вийшов Костянтин Вівчаренко, а лівий захисник Владислав Дубінчак пішов грати правого вінгера на позицію Караваєва.

— Так, це цікаво. Але це ініціатива тренера. Він так бачить футбол, і він повинен робити те, що буде давати результат. Він дуже гарно виконує свої обов’язки. Це інтелігентна людина і в нього ще все попереду. В матчі з Кривбасом і Рухом Олександр Шовковський відмінно справився із своїм завданням.
Так, поки що добре, але...Обидві перемоги здобуто Шовковським в приблизно однаковій тактичній побудові гри своєї команди: віддавали м'яч супернику і ловили їх на помилках. Наступний суперник - Минай. Там, скоріше за все буде "автобус". Подивимось. Якщо, звичайно погоднні умови дозволять грати у футбол, а не у
хокей.
Він не казав, що Луческу це минуле. Він сказав, що "коли Мирча був у лікарні, а Шовковський виконував обов'язки головного тренера? Це вже минуле". Це не одне і теж. Назва нотатки не відповідає її змісту.