24 листопада 2023 14:07

Маттіа Перін: "Перший келих вина я випив, коли мені було п'ять років"

Воротар "Ювентуса" Маттіа Перін розповів про свою пристрасть до вина.


- Можна сказати, що я народився у вині. Мої дідусь і бабуся були мулярами і щороку відкладали гроші на покупку винограду.


Я пам'ятаю це біле вино, суміш місцевих сортів винограду, каламутне, але повне сірки, яке вони наливали в бутлі і пили цілий рік. Можу сказати, що свій перший келих я випив, коли мені було п'ять років, хоча це був білий пластиковий стаканчик із супермаркету.


- Як ви поєднуєте свою професію з пристрастю до випивки?


- По-перше, за мною стежить дієтолог, тому помилитися або збрехати неможливо, у мене дуже точний план харчування. Раз на тиждень у свій вихідний день я дозволяю собі вино. Якщо вихідних більше - двічі, до того ж строго наосліп.


Я запрошую друзів або ми зустрічаємося у винному магазині, і кожен приносить пляшку вина, яку він хотів би спробувати. Ми залишаємося разом, веселимося і тим часом дегустуємо. Можу сказати, що щоразу на нас чекає багато сюрпризів, бо ми дозволяємо говорити вину, а не етикеткам.


Зараз, коли з "Ювентусом" ми граємо раз на тиждень, я б сказав, що зазвичай понеділок і вівторок - хороші дні для вживання напою, бо тоді до гри минає п'ять чи шість днів. А минулого року, коли ми грали в кубках, вихідний зазвичай припадав на четвер.


Футбол для мене зараз - це не тільки здійснена мрія, але й пристрасть, яка стала роботою, тому він стоїть на першому місці, і коли справа доходить до вина, я дію розумно. Тому я не напиваюся.


Навпаки, мені б дуже хотілося, щоб ми могли пити нескінченно, щоб сп'яніння не переходило на пияцтво, і щоб ми могли й далі залишатися ясними, але щасливими, бо це надто добре, щоб продовжувати дегустувати, обговорювати, порівнювати...


На жаль, це неможливо, і ми маємо бути обережними. Тоді, на щастя, настає літо, коли я можу розслабитися і побродити підвалами, - цитує Періна ТМW.