17 листопада 2023 22:34
1

Унаї Мельгоса про перемогу над Люксембургом: "Рахом задоволені. Щодо гри – є деякі моменти"

Головний тренер молодіжної збірної України Унаї Мельгоса прокоментував розгром Люксембургу в матчі відбору Євро-2025 (4:0).


- Рахунком ми задоволені. Стосовно нашої гри, то є деякі моменти. В другому таймі ми були більше агресивними. Нам трохи пощастило, що суперник був без одного гравця.

У другій половині гри ми зробили крок вперед та зіграли набагато краще, ніж в першій. Ми мали моменти і в першому, і в другому таймі, але шанси у першому мені не так сподобалися, як у другому. Я просив футболістів більше грати в атаку, це спрацювало у другому таймі.

- Закидати м’ячі за спину суперникам - це була ваша тактика?

- Так. Нам потрібно було знайти місце, куди віддавати передачу. Знали, що проти Люксембургу так можна робити. Знали, що вони гратимуть високою лінією захисту, розуміли, що потрібно буде закидувати. Я сказав про це гравцям.

- Навіщо В’юнник та Волошин помінялися позиціями на початку другого тайму?

- Самі гравці запропонували мені це. Деколи я їм не дозволяю так мінятися, але цього разу я погодився з ними. Вони пограли так деякий час, а потім повернулися на свої позиції.

Я не повністю задоволений тим, як гравці розуміють мене та виконують мої тактичні настанови. Є дуже багато моментів, над якими треба працювати.

З іншого боку, мої гравці дуже відкриті до того, щоб пробувати щось нове.

Поки не знаємо, чи Брагару зіграє в наступному матчі. Будемо знати через 2 дні. Ми дуже піклуємося про наших гравців, ми не хочемо їх змушувати грати. Ми дбаємо про їхнє здоров’я. Якщо ми задіємо його, він може посилити свою травму та пропустити багато. Краще дати йому відпочити. Нових травм немає, - сказав Мельгоса.


Фото: ФК "Динамо"

Рахом?!)))