11 листопада 2023 17:31

Першість U-19. "Кривбас" - "Динамо" 2:3. Звіт про матч

У суботу, 11-го листопада, в рамках 14-го туру чемпіонату України серед юнацьких команд київське «Динамо» зустрілося із криворізьким «Кривбасом». Хоча цей матч був виїзним для нашої команди, він проходив на полі навчально-тренувальної бази «Динамо» у Конча-Заспі.


Зазначимо, що у попередніх турах «біло-сині» набрали 29 очок і посідали перше місце у турнірній таблиці. А «Кривбас» перебував на 8-й сходинці у турнірній таблиці, маючи у своєму активі 17 залікових пунктів.


На початку поєдинку команди обмінялися стандартними положеннями, але без реальної небезпеки воротам одна одної. Далі були спроби завдати ударів з дальньої дистанції – теж без успіху. По разу виручили свої команди голкіпери Суркіс та Омельченко (після удару Осипенка з лінії штрафного майданчика). Одного разу м’яч побував у воротах «Кривбасу» після удару Пономаренка, але наш нападник перебував у відвертому офсайді.


Ще по разу з дальньої дистанції пробивали Пономаренко та Кремчанін, але вийшло трохи неточно. Криворіжці намагалися застосовувати високий пресинг, та динамівці майстерно з-під нього виходили. Нарешті, в одному з моментів Котуха заробив стандарт поблизу штрафного майданчика суперників, його взявся виконувати Кремчанін, і хитрим ударом, обвівши стінку, влучив точно у ближній кут.


До свистка на перерву номінальні гості змогли відігратися: Мулик справа зробив своєчасну прострільну передачу у центр, а Каменський із меж воротарського майданчика спрямував м’яч у сітку. За рахунку 1:1 команди й пішли на перерву.


Через повітряну тривогу пауза затягнулася більше ніж на три з половиною години. Щойно вона закінчилася, команди зробили розминку та зіграли другий тайм.


Спочатку суперники обмінялися атаками, але без серйозної небезпеки. Кияни активно використовували фланги, як і у першій половині зустрічі. А незабаром наша команда заробила штрафний удар, який змогла втілити у забитий м’яч. Кремчанін зробив подачу до штрафного майданчика, сфера влучила у стійку, а від неї потрапила до Балаби, який і переправив її у сітку, вивівши свою команду уперед.


Після цього кияни організували ще кілька перспективних атак, але у завершальній стадії нашим хлопцям не вистачало останнього пасу. В одному з моментів на потужний дальній удар метрів з 27-ми наважився Пономаренко та не пожалкував – м’яч полетів по недосяжній для воротаря траєкторії та опинився у сітці.


Щоправда, засмучувалися криворіжці недовго: вже через хвилину на подібний дальній удар наважився Конюхов, який отримав пас з глибини поля, та не менш ефектним ударом знову скоротив відставання у рахунку до мінімуму. До фінального свистка наші хлопці могли відзначатися ще щонайменше двічі, але одного разу м’яч пролетів вище воріт, а іншого з небезпекою впорався воротар «Кривбасу».


Чемпіонат U19, 14-й тур


«Кривбас» - «Динамо» – 2:3 (1:1)


11.11.2023. Конча-Заспа. НТБ «Динамо»


«Кривбас»: 32. Омельченко, 2. Каплунов, 3. Крамаренко (18. Євчев, 78), 4. Газазян, 6. Татаренко, 7. Кілєвий, 10. Бутенко (17. Вдовиченко, 78), 11. Мулик,14. Вілівальд (к), 21. Конюхов, 22. Каменський (19. Карпусь, 46).


«Динамо»: 71. Суркіс, 20. Гусєв, 3. Балаба (к), 2. Михавко, 6. Котуха (15. Дикий, 80), 14. Іщенко, 22. Осипенко, 18. Саленко (24. Герич, 46), 7. Кремчанін, 19. Пашко (16. Янчишин, 46), 11. Пономаренко (9. Лобко, 90).


Голи: Каменський (43), Конюхов (77) – Кремчанін (35), Балаба (63), Пономаренко (76)


Попереджені: Татаренко (20), Конюхов (90+3), Карпусь (90+5), Вдовиченко (90+5) – Осипенко (85).