6 листопада 2023 13:35

Викрадачі батька Луїса Діаса: "Ми його звільнимо, як тільки отримаємо гарантії безпеки"

Колумбійське повстанське угрупування ELN, яке 28 жовтня викрало батька гравця "Ліверпуля" Луїса Діаса, опублікувало заяву, в якій пообіцяло його швидке звільнення за умови, що уряд не буде ускладнювати операцію.


"2 листопада ми повідомили уряд про наше рішення звільнити пана Луїса Мануеля Діаса, батька футболіста Луїса Діаса. З цієї дати ми вживаємо заходів, щоб досягти цього якомога швидше.


Ми докладаємо зусиль, щоб уникнути інцидентів з урядовими силами. Однак район все ще залишається мілітаризованим в рамках інтенсивної пошукової операції.

Така ситуація не дозволяє швидко і безпечно виконати план звільнення. Ми не хочемо ризикувати. Якщо операції в цьому районі триватимуть, ми відтермінуємо звільнення і збільшимо ризики.


Ми розуміємо страждання сім'ї Діаса, якій ми говоримо, що дотримаємо свого слова і звільнимо його, як тільки отримаємо гарантії безпеки для проведення операції, - йдеться у заяві угрупування ELN, яку цитує ТМW.


Вчора Луїс Діас присвятив гол своєму батькові, забитий у ворота "Лутона" в компенсований час (1:1). Він продемонстрував футболку, на якій було написано: "Свободу тату".