2 листопада 2023 15:32

Ігор КОСТЮК: "Забили свої м'ячі та мали багато моментів. У наших воріт практично не було стовідсоткових моментів"

Наставник "Динамо" U-19 Ігор Костюк прокоментував перемогу над "Шахтарем".

– План, який ми вибрали на гру, спрацював. Швидкий перехід із оборони в атаку. Забили свої м'ячі та мали багато моментів. Щодо нашої гри в захисті, то у наших воріт практично не було стовідсоткових моментів.

- "Динамо" активно атакувало у першому таймі. Гол на початку другого став винагородою за старання?


- Так, нам потрібна була компактність між лініями. Хлопці добре вступали у відбір та використали простір за спиною гравців "Шахтаря". Індивідуально сьогодні ми добре зіграли.


- Першу заміну ви зробили на 81 заміні. Чи були повністю задоволені грою ваших підопічних?

- Так, вони виконували наші вимоги. У Котухи були судоми, тому провели заміну і випустили Дикого. А так всі футболісти догравали, сили ще були. Той сам Пашко мав момент, у Пономаренка. Усі витримали ритм та динаміку гри до кінця матчу.


– Саленко сьогодні віддав гольовий пас. Він прогресує?


- Поки що рано говорити, але робота на тренуваннях та ігрова практика йде йому на користь. У нього вже друга гольова передача. Чекаємо, коли заб'є.

- Цього сезону одразу чотири команди ведуть боротьбу за чемпіонство. Це означає, що рівень першості U-19 зріс?


- Так. Сьогодні у "Шахтаря" грали шість футболістів 2004 року. Ми маємо 2006 рік. Два роки різниці. Так само роблять СК "Дніпро-1" та "Рух". Ми йдемо шляхом розвитку гравців їхньої індивідуальності, щоб вони у своєму віці вже мали ігрову практику.


- Ви залишилися задоволені тим, як Котуха замінив Дикого на фланзі захисту?


– Сьогодні Ваня зіграв надійно. Може було менше креативу в атаці, але в обороні він закрив позицію. Дикий провів більшу кількість матчів, грав у збірній. Можливо, десь психологічно та фізично просів. Дали нагоду зіграти Котусі, і він виконав те, про що ми домовлялися.

- Із поверненням Герича конкуренція в атаці зросте?


- А як же. Він може грати другим нападником та на фланзі. Даватимемо йому більше ігрового часу, щоб він відновлював свої кондиції. Також Чекаємо на Калина, Маткевича, Білого, щоб вони також посилювали нашу команду.


- У "Шахтаря" були вилучення, на полі було багато емоцій. На матчі із "Шахтарем" особливий настрій?


- Я сказав хлопцям, що ми маємо виходити з таким настроєм на кожен матч. Незалежно від того, "Шахтар" це чи "Барселона", "Кривбас", "Колос". З таким настроєм будуть прогрес та перемоги.