28 жовтня 2023 00:04

"Тоттенхем" переміг "Крістал Пелас" та зміцнив лідерство в АПЛ

У першому матчі 10-го туру АПЛ Крістал Пелас приймав лідера турнірної таблиці Тоттенхем. Айю вже у дебюті зустрічі міг відкривати рахунок, але Вікаріо зреагував на удар у правий кут. За мить Едуар цілив під протилежну стійку – знову кіпер "шпор" був на висоті.


Лише на 15-й хвилині гості завдали першого удару у площину Крістал Пелас – Біссума з перспективного штрафного вистрілив по горобцях. За трохи Рішарлісон бив з-за меж штрафного – повз ліву стійку. В середині тайму м'яч влучив у руку гравцю Тоттенхема у штрафному, але арбітр епізод проігнорував.


По перерві гості продовжили накочувати атаки і одна з них призвела до гола: банальний простріл у штрафний і Ворд, поспішаючи вибити, замкнув у власні ворота. В середині тайму лондонці розіграли швидку атаку з центра поля – розкішна комбінація завершилась влучним замиканням п'ятою від Сона.


"Орли" практично не мали шансів у другому таймі – у володінні м'ячем вони періодами поступались супернику з колосальною різницею 19% на 81%, не завдавши жодного удару у площину воріт "шпор". Однак, на четвертій доданій хвилині Айю запалив інтригу, з меж штрафного влучно поціливши у дальній кут.


Зрештою все завершилось логічною перемогою Тоттенхема, який з 26-ма очками закріпився на вершині турнірної таблиці АПЛ. Крістал Пелас з 12-ма пунктами залишився одинадцятим.


"Крістал Пелас" – "Тоттенхем" 1:2


Голи: Айю (90+4) — Уорд (53, автогол), Сон (66)


"Крістал Пелас": Джонстон — Уорд, Андерсен, Ґейі, Мітчелл (Ахамада, 70) — Лерма (Франца, 79), Дукуре, Г'юз (Клайн, 70) — Айю, Едуар (Матета, 79), Шлупп (Рак-Сак'ї, 60)


"Тоттенгем": Вікаріо — Порро, Ромеро, ван де Вен, Девіс (Роял, 46) — Сарр, Біссума (Гойб'єрг) — Кулусевскі (Бентанкур, 90), Маддісон (Хіль, 89), Рішарлісон (Джонсон, 64) — Сон


Попередження: Андерсен (90+9), Айю (90+11) — Джонсон (90+9)