23 жовтня 2023 14:10

Постекоглу: "Футбол може стати формою ескапізму - за 90 хвилин можна ненадовго відволікти людей. Матчі не підходять для демонстрації політичної та релігійної приналежності"

Ендж Постекоглу вважає, що футбол здатний допомогти відволіктися від ситуації у світі.


«Я завжди вважав найбільшу роль спорту, особливо футболу, те, що він може стати формою ескапізму – звучить тривіально, але це так.


Дев'яносто хвилин, за які можна ненадовго відвести людей подалі від того, з чим вони стикаються в житті, на деякий час чекаючи періоду, коли ви знатимете, що знаходитесь поряд з людьми, які підтримують клуб. У цей момент ви єдині.


Можливо, в цьому контексті ми зможемо забезпечити їм якусь втіху чи навіть трохи радості, яка відверне їх від того, через що вони проходять.


Футбольний матч – невідповідний майданчик для демонстрації політичної чи релігійної приналежності чи чогось, що можна розцінити як підбурювання.


Я не зберігач цього клубу. Я працюю тут чотири місяці, люди проводять у своїх клубах усе життя. Я не збираюся вказувати людям, що їм відчувати, як поводитися, як чинити і що думати. Іншим дуже легко судити, але у всьому цьому потрібно думати про людей, яких це торкнулося безпосередньо.


Що стосується позиції клубу – де б я не працював, я завжди керувався реакцією клубу на подібні речі, тому що вони спілкуються зі значно більшою кількістю людей і краще розуміють обстановку, аніж люди на зразок мене. Я не збираюся судити про те, як люди поводяться або що їм можна робити, але в рамках нашої ролі в понеділок ми хочемо зіграти, сподіваюся, у захоплюючий футбол, викликати посмішки на обличчях і дати людям привід відчути себе добре», – сказав головний тренер "Тоттенхема".