17 жовтня 2023 18:40

Мальта – Україна: матч відбору на Євро-2024 розпочнеться з хвилини мовчання

Усі поєдинки кваліфікації до чемпіонату Європи-2024, які будуть зіграні 17 жовтня, розпочнуться з хвилини мовчання через теракт у Бельгії.


У понеділок, 16 жовтня, у Брюсселі стався терористичний акт. Зловмисник застрелив двох фанатів Терорист застрелив двох уболівальників збірної Швеції в Брюсселі – матч збірних не скасували збірної Швеції, які приїхали підтримати команду в поєдинку проти Бельгії. Матч перервали після першого тайму, а 17 жовтня стало відомо, що підозрюваного застрелили при спробі затримання.


УЄФА у своєму офіційному Twitter повідомив, що усі матчі відбору на Євро-2024, які будуть зіграні 17 жовтня, розпочнуться з хвилини мовчання в пам'ять про загиблих уболівальників збірної Швеції. Серед них і поєдинок Мальта – Україна, який стартує о 21:45.


До слова, офіційного рішення УЄФА щодо матчу Бельгія – Швеція все ще немає. Після першошо тайму рахунок був 1:1. Турнірної ваги ця гра вже не мала – Бельгія вийшла на чемпіонат Європи, Швеція втратила шанси здобути путівку через відбір.