12 жовтня 2023 18:19

Сергій CИДОРЧУК: "Нойнштедтер не підтримує те, що Росія робить в Україні, але я не можу за нього це говорити"


Український півзахисник «Вестерло» Сергій Сидорчук розповів про свого одноклубника Романа Нойнштедтера, який має російське громадянство.


— Такий неприємний момент, у «Вестерло» є такий хлопець як Нойштедтер, який грав за збірну Росії. Чи було у вас якесь спілкування з ним?

— Перед тим як я підписував контракт, я мав розмову з генеральним директором, сказав, що для мене це буде дуже велика проблема. Він відповів, що мені потрібно з ним (Нойштедтером - прим.) поспілкуватися і я сам все зрозумію. Я підписав контракт, приїхав на базу і першим кого я зустрів — це був він. Я йому одразу сказав, що «Я не зможу тобі спершу потиснути руку, тому що мені потрібно знати твою позицію». І він мені її чітко пояснив, я її зрозумів і на цьому ми зійшлися.


— Він не підтримує те, що Росія робить в Україні?

— Він це не підтримує, але я не можу за нього це казати. Розумієте, так? Я не можу за людину сказати те, що він сам повинен сказати. Мені сказав, що він це не підтримує і на цьому крапка.

— Він народився у Дніпрі. У нього є українська історія.


— У нього є дуже багато нюансів, але я не можу їх розповідати. Те, що стосується відмови від громадянства, це не все так просто зробити. Знову ж таки, я не можу говорити за людину. Але те, що він сказав — мені здалося нормальною позицією.


— Він для тебе, скажімо так, не людина з «руського міра»?

— Ні, взагалі, - сказав Сидорчук.