8 жовтня 2023 22:37
1

"Шериф" шукає нового наставника: вболівальники запропонували кандидатуру тренера "Динамо" - це не Луческу

Вболівальники тираспольського Шерифа перелічили імена кандидатів на пост головного тренера клубу. Знайшлося місце для помічника Мірчі Луческу в київському Динамо.


Після поразки Шерифу від Славії з рахунком 0:6 у Лізі Європи тираспольський клуб оголосив про звільнення головного тренера Роберто Бордіна.

Вболівальники Шерифу, в складі якого грає український голкіпер Максим Коваль, відреагували на цю новину.

Zukermann: «Почуття, ніби гравці злили Бордіна. Щось не так у команді з мікрокліматом. У будь-якому випадку Бордіну спасибі та удачі! Сподіваюся, новий тренер наведе лад!».

Asked: «Взагалі не розумію чому його прибрали. Що минулий рік, що цей гравці слабенькі. Що з ними можна зробити незрозуміло. Вийшов у Лігу Європи й на тому спасибі».

Krasavelki: «Ось так поводиться команда, у якої є самолюбство. Для великого клубу це був принциповий момент звільнити тренера після 0:6».

Також вболівальники тираспольського клубу стали розмірковувати з приводу того, хто може очолити команду наступним. Пролунали імена нинішнього наставника Кривбасу Юрія Вернидуба, екскерманича Руху Леоніда Кучука та помічника Мірчі Луческу в Динамо Еміла Караса.

Munia: «Карас чим не слушний тренер? Людина досвідчена, може і сама головним тренером працювати. Набрався досвіду у Луческу і Петреску. Навіщо чергового іноземця брати на пів року?».

Asked: «Залишилося тільки згадати Вернидуба з його філософією та підбором під це гравців. Шкода, що конспекти з підбору не залишив, текучка кадрів величезна».

Ion077: «Вернидуб, давай в Шериф?».

Wolfstaspmr: «А вони не хочуть Кучука? Він, здається, тренував Рух і зараз відпочиває. Може його візьмуть подивляться?».

Карас є помічником Луческу в Динамо з 2020 року.


До цього молдавський спеціаліст був асистентом в таких клубах, як Гуйчжоу Хенфен, ЧФР Клуж, Ан-Наср, Кубань, Цзянсу Сайнті, Тигру-Муреш, Аль-Арабі, Динамо (Москва), Аланія та очолював Олімпію (Бєльці), Тирасполь, Дачію.


Вернидуб наразі є головним тренером Кривбасу, разом з яким йде на першому місці в чемпіонаті України. З 2020-го по 2022-й рік він очолював Шериф.


Кучук був головним тренером Шерифа з 2003-го по 2010-й рік. Останнім місце роботи білоруського фахівця був Рух (2021-2023).
Кучук тренував Рух а не двіжениє))) автопереклад підвів)