7 жовтня 2023 21:09

ХАМАС знову атакує Тель-Авів, кількість жертв в Ізраїлі сягнула 150 осіб

Фото - ua.depositphotos.com


Кількість жертв атаки терористичного угрупування ХАМАС проти Ізраїлю зросла до більш ніж 150 осіб, понад 1100 осіб дістали поранень.


Джерело: The Times of Israel.


Деталі: МОЗ Ізраїлю повідомляє, що 1 104 людини дістали поранень внаслідок нападів терористів у суботу. Серед них як поранені в наслідок ракетних ударів, так і від рук бойовиків ХАМАС, які проникали на територію Ізраїлю і розстрілювали військових і цивільних осіб.


Очікується, що кількість загиблих зросте.


Разом з тим, у суботу ввечері Тель-Авів і околиці знову обстрілюють ракетами після того, як ХАМАС погрожував нанести удар по цьому району.

Над Тель-Авівом лунають гучні вибухи.


Раніше ХАМАС погрожував атакувати Тель-Авів після того, як ЦАХАЛ розбомбив дві висотні вежі в секторі Газа, які використовувалися для розміщення активів ХАМАСу.


"Перед ударом ЦАХАЛ заздалегідь попередив мешканців будівлі і попросив їх евакуюватися", - заявили ізраїльські військові.


Палестинські ЗМІ також повідомляють, що ізраїльські військово-повітряні сили розбомбили будинок Ях'ї Сінвара, голови терористичного угрупування ХАМАС у секторі Газа.


Водночас міністр енергетики Ізраїлю Ісраель Кац підписав наказ, що зобов'язує Ізраїльську електричну корпорацію припинити постачання електроенергії до Гази.


Рада Безпеки ООН проведе в неділю екстрене засідання, присвячене насильству на Близькому Сході, йдеться в заяві, оприлюдненій після атак терористів ХАМАС на Ізраїль. Засідання буде закритим для преси та громадськості.


Передісторія:


Вранці 7 жовтня з сектора Гази по Ізраїлю масовано були запущені ракети, у містах спалахнули пожежі.


Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу зробив публічну заяву з приводу масованої атаки з боку ХАМАС, заявивши, що країна перебуває у стані війни, але вони переможуть.


Президент Володимир Зеленський підтримав Ізраїль після атаки з боку терористів ХАМАС.


Раніше було відомо про 100 жертв з боку Ізраїлю й майже 200 з боку палестинців.