7 жовтня 2023 12:27

Андрій ГІТЧЕНКО: "Динамо" зарано повірило у щасливий кінець"

В центральному поєдинку 10-го туру чемпіонату УПЛ «Полісся» здобуло вольову перемогу над «Динамо» 3:2 і очолило турнірну таблицю.


В розмові з кореспондентом Sport.ua захисник поліщуків Андрій Гітченко розповів, коли повірив, що господарі таки відсвяткують звитягу:


– В моїй багаторічній кар'єрі траплялися випадки, коли команда граючи в більшості двічі пропускала і програвала. Але не може не тішити те, що «Полісся» опинившись в меншості в схожій ситуації змусило капітулювати гранда українського футболу й важливо,що не обійшлося без мого внеску.


– І все ж, завдяки яким факторам «Полісся» таки схилило шальки терезів на свій бік?
– Передусім, слід сказати, що ми скрупульозно вивчили гру «Динамо», визначилися з їхніми сильними і слабкими місцями. Далі все залежало від того, як скористаємося цією інформацією, хоча були налаштовані тільки на перемогу.


Динамівці дуже добре розпочали, але десь швидкий гол Буяльського гостей заспокоїв. Цим невдовзі скористався Крушинський, який дальнім «пострілом» застукав зненацька Бущана. У Бориса сильний удар, проте з прицілом ще є проблеми. Учора ж він влучив у площину воріт і відкрив лік своїм голам за «Полісся».


– Коли на початку другого тайму «Динамо» знову вийшло вперед, а невдовзі Морозка було вилучено з поля, то не з'явилися побоювання, що від поразки не пощастить врятуватися?
– Ні, бо навіть у меншості «Полісся» продовжувало диктувати умови, а гості, мабуть, подумали, що свого вже не упустять й розслабилися. І поплатилися. Коли ж Будківський вирівняв становище, то господарі впіймали кураж і забитий Козаком м'яч виглядав логічним.


– Твій вихід на поле замість Крушинського був викликаний бажанням керманича Юрія Калітвінцева зберегти переможний рахунок?
– Швидше всього. Після вилучення Морозка господарі дещо перешикувалися: Крушинський з позиції опорного півзахисника передислокувався на правий фланг захисту й десь на його діях почала даватися взнаки втома. Цим й була викликана його заміна. І хоча під завісу матчу гості докладали зусиль, аби відігратися, ми зуміли вистояти. Переконаний, що «Полісся» заслужено взяло гору над динамівцями і, як нагорода - очолило турнірну таблицю.


– Що говорив Юрій Калітвінцев в роздягальні після фінального свистка?
– Обійшлося без дифірамбів. Просто привітав з перемогою, сказав, що ми добре виконали свою роботу і зараз головне не гальмувати.


Фото: ФК "Полiсся"