5 жовтня 2023 14:28

Ігор КОСТЮК: "Створюємо моменти, але не можемо їх завершити"

Наставник "Динамо" U-19 Ігор Костюк прокоментував поразку від "Полісся".


- Відчуття розчарування у плані бійцівських якостей та якості гри. Створюємо моменти, але не можемо завершити їх. Припускаємося таких помилок, яких не можна допускати. Суперник створив два моменти та двічі забив.

- Наскільки було складно перебудовуватись після видалення?

- Ми добре грали, але наприкінці наші нападники займали не свої позиції. Відпрацьовуємо ці моменти, але на сьогодні це не спрацювало.


- Чи є питання до рішень арбітра?


– Аналізуючи чемпіонат світу, у таких моментах люди додають по 12-15 хвилин. Люди лежать по дві хвилини, було сім зупинок гри. Плюс заміни. А додали сім хвилин. Але це не головне. Можна казати, що на Пономаренка був пенальті. Це не те, на чому потрібно наголошувати. Акцент потрібно робити на нашій грі, нашому відношенні та нашій реалізації. Це головне.


- Рання втрата Маткевича вплинула на перебіг гри?


- Він один із наших лідерів та ключових гравців. Має перелом. Він уже пройшов огляд. Він активно грає. Але сьогодні, вважаю, Калин також активно грав. Наприкінці йому трохи не вистачило майстерності, щоб якісніше завершити атаку або зробити гольові передачі. У принципі, у сьогоднішній поразці винна вся команда.


- Вам не здавалося, що Пономаренко кілька разів перетримував м'яч і бив сам, коли можна було віддати передачу партнерові на краще?


- Здавалося, але нападник має бути егоїстом. Так, хтось був у найкращій позиції, але емоції зашкалювали. У таких ситуаціях треба було розпоряджатися м'ячем із холодною головою.