3 жовтня 2023 23:03

"Циганков був фундаментальною частиною схем Мічела": в Каталонії озвучили наслідки травми українця для "Жирони"

Каталонська преса відреагувала на серйозну травму українського вінгера Віктора Циганкова, яку він зазнав у матчі Жирони з мадридським Реалом (0:3).


30 вересня каталонська Жирона поступилася мадридському Реалу (0:3) у восьмому турі іспанської Ла Ліги.

У поєдинку пошкодження зазнав український вінгер Віктор Циганков, який пропустить близько місяця через травму двоголового м'яза стегна.

«Втрата Циганкова стала дуже важливою для Жирони, яка втратить українця вперше з того часу, як він приземлився в «Монтиліві» в січні. Фактично, з минулого сезону до нинішнього вінгера провів у стартовому складі 25 матчів і був фундаментальною частиною схем Мічела.

Циганков пропустить суботню гру з Кадісом, матчі за збірну Україну, й поєдинки проти Альмерії та Сельти. На папері його повернення може відбутися на полі Осасуни у перші вихідні листопада».

У каталонській пресі вважають, що після травми Циганкова перед головним тренером Жирони стоятиме непроста задача знайти заміну.

«Без Циганкова можна сказати, що Мічелу вперше в цьому сезоні доведеться провести заміну на позиції вінгера, згадуючи ще й травму Порту, що спустошує правий фланг.

Найзрозуміліший варіант на папері – перевести Савіньо на правий фланг, де він повинен відчувати себе комфортніше, і перевести Пабло Торре або Валері на лівий фланг», – йдеться у матеріалі L'Esportiu de Catalunya.