3 жовтня 2023 19:22

"Була прописана сума відступних у розмірі 150 мільйонів євро". "Шахтар" судиться з екс-зіркою клубу

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін розповів про скандальну ситуацію з колишнім півзахисником донецької команди Тете, який у минуле трансферне вікно перейшов у Галатасарай.


Сергій Палкін заявив, що Ліон отримав незаконний прибуток за оренду Тете.

«Коли Тете спочатку покинув наш клуб завдяки Annex 7 від ФІФА, він перейшов до Ліону, а пізніше вони віддали його в оренду до Лестера за 1 мільйон євро.

Вони порушили Annex 7, тому що вони не мали права продавати гравця, він належав нам. Він мав контракт із Шахтарем. Вони отримали незаконний прибуток за рахунок нашого клубу.

Також гендиректор донецького клубу повідомив, що Шахтар позивається щодо бразильського вінгера через його переход у Галатасарай.

«Зараз ми подали скаргу до ФІФА, щоб отримати компенсацію. Після Лестера Тете перейшов у Галатасарай. Ми судимося з Тете, але він ділить відповідальність з турецьким клубом.

Тете цього листа не відправив. Ми багато разів просили Тете повернутися до клубу, але він ігнорував нас. Через його відсутність ми в односторонньому порядку розірвали його контракт.

У нього в контракті було прописано суму відступних у розмірі 150 мільйонів євро. Тепер Тете та Галатасарай ділять відповідальність за таке розірвання контракту», – цитує Палкіна видання ESPN.
Тете перейшов до Шахтаря з Греміо за 15 млн євро. У складі донеччан 23-річний гравець зіграв 108 матчів, у яких забив 31 м'яч та віддав 15 результативних передач.

Після початку повномасштабної війни в Україні бразилець перейшов до Ліону на правах річної оренди, а другу частину минулого сезону провів у складі Лестера, який вилетів із АПЛ.

Його контракт із Галатасараєм розрахований до 30 червня 2027 року з можливістю продовження ще на сезон.


Фото - ФК Шахтар