28 вересня 2023 12:15

"Підопічні Мічела живуть мрією": іспанська преса шокована лідерством "Жирони" Довбика та Циганкова в Ла Лізі

В середу, 27 вересня, у матчі 7-го туру чемпіонату Іспанії Жирона на виїзді перемогла Вільярреал з рахунком 2:1 та очолила турнірну таблицю Ла Ліги.

Українці Віктор Циганков та Артем Довбик вийшли у стартовому складі Жирони, але були замінені на 89-й та 69-й хвилинах відповідно.


Артем навіть відзначився забитим голом після навісу від Савіо з лівого флангу. До речі, український форвард відзначився у другому матчі поспіль.


Оглядач іспанського видання AS Хуліан Бургос проаналізував гру Жирони, яка досить несподівано захопила лідерство в Ла Лізі.


«Жирона вперше в своїй історії очолила турнірну таблицю вищого дивізіону Іспанії. Блискучий лідер, який здобув шість перемог поспіль і наступної суботи поставить на карту своє привілейоване місце проти мадридського Реала. Підопічні Мічела живуть мрією, мрією, яка стала можливою завдяки їхній наполегливій праці».


Також журналіст відзначив Савіо та Довбика, які можуть переломити хід гри завдяки індивідуальним якостям.


«Це однорідний блок, який вміє страждати, коли над ним домінують, піднімається, як пружина, при першому ж ударі, а також має індивідуальних гравців, таких як Савіо чи Довбик, які вирівнюють гру. Гол Парехо поставив їх перед дуже складним випробуванням. Але вони вирішили його всього за п'ять хвилин двома дуже схожими голами від Довбика та Еріка Гарсії».


Після цієї перемоги Жирона стала лідером чемпіонату Іспанії, маючи 19 очок після семи матчів і на один бал випереджаючи Реал Мадрид.


Довбик забив вже три голи та віддав дві результативні передачі в цьому сезоні у складі каталонців.


Циганков в нинішній кампанії має один забитий м'яч та один асист.


В наступному турі Жирона прийме на своєму полі мадридський Реал 30 вересня о 19:30 за київським часом.