21 вересня 2023 16:49
2

ЗМІ: Заява прем'єра Польщі щодо зброї стала несподіванкою для МЗС країни

Фото - ua.depositphotos.com


Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, за даними журналістів, не узгодив озвучену 20 вересня позицію щодо зброї для України з МЗС Польщі.


Джерело: "Європейська правда" з посиланням на RMF24


Деталі: Позицію прем’єра нібито не узгоджували з дипломатичним відомством перед тим, як заява пролунала. Дипломати чекають інструкцій від міністра закордонних справ Збігнева Рау, який зараз перебуває у США.


Кореспондент RMF в МЗС почув від представників відомства запевнення, що у Польщі продовжує роботу логістичний центр для постачання західної зброї Україні. Також вони нагадали, що Польща почала активно допомагати Україні на перших етапах війни, коли багато інших союзників ще обговорювали можливу допомогу.


Журналісти припускають, що Моравецький своєю заявою мав на увазі, що Польща вже віддала Україні ту зброю, яку могла віддати без створення ризиків для своєї обороноздатності. На попередніх етапах Варшава передала зброю загальною вартістю понад 3 млрд євро.


Видання зазначає, що зараз у Польщі виготовляються для України перші бойові машини Rosomak і самохідні мінометні установки Rak.

никакой неожиданности -они(зэ-кодла фсбэшная) этого и добивались а теперь -АКТОЖЕЭТОСДЕЛАЛ АЙ-АЙ-АЙ?
Сховати
динамо машына, це про кого Ви? Контекст змушуж подумати, що "ай-ай-ай" (а відповідно і "кодла ФСБшная"), це представники дипломатчиного відомства. В такому разі Ваша заява звучить дивно