15 вересня 2023 13:21

Віталій БУЯЛЬСЬКИЙ: "Я - новий капітан "Динамо"? Виборів ще не було"

Півзахисник «Динамо» Віталій Буяльський висловився про наступні матчі.


– Вже був інсайд, що ви будете наступним капітаном «Динамо». Чи обрали вже у команді нового капітана?


– Ні, ще не було виборів. Я думаю, будуть перед грою. Такі розмови були в команді, але зрозуміло буде перед самою грою. Чи є передвиборна програма? Ні, немає (Сміється). Ще не ознайомився з тим, як проводити передвиборну кампанію.


– Зараз для команди головне – чемпіонат. Як проходить підготовка до «Ворскли»?


– Ми тільки вчора вранці приїхали. У нас вчора була тренування, але не всі тренувалися. Вже сьогодні було таке основне тренування. Награвали деякі комбінації, як виходити з оборони під пресингом «Ворскли», як грати в атаці, як у середині поля.


У нас ще є повноцінні два дні, тому ми можемо підготуватися, зробити теорію, розібрати команду і в повній бойовій готовності підійти до матчу. Як я бачив, сьогодні головний тренер всіх міняв, тому ще незрозуміло, хто буде грати в основному складі, а хто в запасі. Всі мінялися, тому головний тренер розраховує на всіх.


– Яка оцінка вашого старту чемпіонату?


– Важко сказати, тому що ми зіграли тільки три гри. Прикрий програш з «Чорноморцем»… Я думаю, що ми програли через свою незібраність. Ми за день до гри приїхали, десь була втома після четверга і вийшли на гру незібрані, без концентрації. Пропустили гол, зрівняли, знову пропустили і наприкінці програли. Можна сказати, що результат 2:2 був би для нас удесятьох добрим, але побігли вперед і програли.


– Який настрій у команди на цей відрізок?


– Настрій – бойовий. Не команда, а кожен сам собі повинен поставити питання, що він зробить на футбольному полі для результату. Звісно, у футболі все буває, але якщо кожен з нас буде викладатися на максимум, то ми спокійно зможемо один одному дивитися у роздягальні та не боятися.