13 вересня 2023 15:38

Сергій ЯЩЕНКО: "Українцям не вистачило сил на два поєдинки поспіль"

Вчора в Мілані національна збірна України програла у відборі на Євро-2024 італійцям (1:2).


Колишній гравець донецького «Шахтаря» Сергій Ященко в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, що перешкодило підопічним Сергія Реброва досягти позитивного результату:


- Статистика, як кажуть, вперта річ. Вона ж свідчить, що наша збірна другий поєдинок із спарених проводить гірше. На жаль, так сталося і в Мілані. Це можна пояснити тим, що Сергій Ребров, як і його попередники, не може похвалитися рівністю складу. Саме тому вчора банально забракло сил, аби в другому матчі поспіль стрибнути вище голови.


- Після неочікуваної нічиєї італійців з північномакедонцями кого ви вважали фаворитом у вчорашньому протистоянні?
- В Італії молода команда, можливо, не обійшлося без недооцінки балканців, а налаштувати по ходу поєдинку Лучано Спалетті своїх нових підопічних, не вдалося. Все ж, мабуть, в нього було обмаль часу, аби знайти з ними спільну мову. Проте, незважаючи на зміну поколінь, в Італії вистачає вправних футболістів і саме їх вважав фаворитом. Так, вони опинилися в своєрідному цейтноті, але згуртувалися і справили вчора сильне враження своєю целеспрямованістю.


- Завдяки яким факторам українці могли скласти конкуренцію господарям?
- Треба було зіграти на тому ж рівні, що минулого тижня з англійцями. Але, на жаль, з відновленням після поєдинку з британцями було далеко не все гаразд, особливо це стосується гравців середини поля. Їм забракло сил пресингувати, вони не встигали накривати суперників, коли ті володіли м'ячем. Найбільше дошкуляли вертикальні передачі італійців, проти яких українцям не вдалося знайти контраргументів. До того ж, господарі намагалися атакувати по всій ширині поля.


- Гол у наші ворота, як кажуть, назрівав, але пропустили після прикрого падіння Судакова, коли він втратив м'яч біля свого карного майданчика.
- Таке може трапитися з кожним, але в цьому випадку є вина й Судакова, котрий не вгадав з бутсами. Дивно, бо в нього було вдосталь часу, аби зробити правильний вибір з інвентарем.


- На вашу думку, заміни проведені Сергієм Ребровим пішли на користь?
- Оскільки не було досягнуто потрібного результату, то ні. Зокрема, Мудрик часто перетримував м'яч і лише епізодично користувався своїм козирем – швидкістю. Що ж до Яремчука, то він знову був непомітний, опинившись під опікою фізично міцних захисників. Зрештою, на диво після проведених замін важко було сподіватися, бо рівень фізичних кондицій гравців ротації також бажав кращого.


- Після цієї невдачі українську збірну для здобуття путівки на Євро-2024 влаштовуватиме тільки перемога в повторному матчі з італійцями.
- Не варто забігати наперед, зараз головне попрацювати над помилками і в жовтні взяти гору над північномакедонцями та мальтійцями. А вже тоді можна буде думати, як взяти реванш у «Скуадри Адзурри».


Фото: ФК "Кремiнь"