12 вересня 2023 23:43

Італія – Україна 2:1. Звіт про матч. Поразка через два необов'язкові голи

У 6-му турі групового етапу відбору на ЄВРО-2024 збірна України в Міланi на "Джузеппе Меацца" грала проти Італії.


Після нічиєї з Англією у стартовому складі українці відбулися три зміни. Замість травмованого Матвієнка вийшов Кривцов, Ярмоленко зайняв позицію правого вінгера, тоді як Циганков замінив на лівому фланзі Мудрика, що залишився в запасі. У нападі тренерський штаб цього разу віддав перевагу Довбику, а не Яремчуку.

На відміну від матчу з англійцями проти Італії, жовто-сині з перших хвилин спробували застосувати активний і високий пресинг, запропонувавши супернику досить високий темп гри. Господарі легко відбилися та відповіли сильним, але неточним дальнім ударом від Ді Лоренцо.


За кілька хвилин активно захищатися довелося вже українцям. Особливо завзято команда Спаллеті намагалася грати через правий фланг. В одній із атак Распадорі вдалося прорватися крізь захисників збірної України та з близької дистанції послати м'яч над воротами. Потім Бущан зіграв на виході після гострої подачі Дзакканьї.

А далі стався гол. І що найприкріше, прийшов він з нізвідки. На 13-й хвилині Судаков на правому фланзі оборони подарував м'яч Дзакканьї, той переадресував круглого у штрафний майданчик на Фраттезі, який з 11-ти метрів пробив у ближній кут.

На 25-й хвилині момент мав Распадорі. Після навісу Дімарко з правого флангу та скидки головою від Фраттезі форвард "Наполі" без перешкод завдав найпотужнішого удару з льоту, однак у площину воріт не влучив.

Через три хвилини м'яч удруге побував у сітці воріт Бущана. Дзаньоло завдав удару з 20-ти метрів, м'яч відрикошетив до Фраттезі, який швидко зорієнтувався та точно пробив низом. Спочатку арбітр гол не зарахував, посилаючись на офсайд, але потім у справу втрутився VAR, і рефері вказав на центр поля.


На 35-й хвилині жовто-синім нарешті вдалося потурбувати Доннарумму. Судаков передачею на хід вивів Довбика на ударну позицію, Артем пробив з лінії штрафного майданчика - кіпер збірної Італії не дав м'ячу залетіти в дальній кут.


Наприкінці першого тайму підопічнім Реброва вдалося відіграти один гол i повернути команду в гру. На 40-й хвилині Доннарумма парирував удар Довбика з пари метрів, Дімарко невдало вибив м'яч прямо на Ярмоленка, і Андрій легко вразив порожні ворота.


Початок другого тайму проходив на зустрічних курсах, внаслідок чого Довбик вивалився на ударну позицію по правому краю штрафного майданчика, але, намагаючись вразити ближню дев'ятку, пробив вкрай невдало. В італійців промахом із 12-ти метрів "відзначився" Дзакканьї. Невдовзі після цього Мудрик замінив Ярмоленка, а Яремчук вийшов замість Довбика.

На 59-й хвилині ледь не привіз гол у ворота Бущан. Георгій вибив м'яч прямо в ноги Дзаньоло, той вивів на удар Распадорі, але сам же кіпер збірної України і виправив свою помилку, в стрибку дотягнувшись до круглого, що летів у дальній кут, відбивши його на кутовий.

Після стандарту воротам жовто-синіх загрожував Скальвіні. Захисник головою замикав навіс із кутового і пробив трохи вище за поперечину. На 75-й хвилині Буяльський змінив Зінченка, Ванат вийшов замість Циганкова.


Італійці тим часом взяли на озброєння тактику володiння м'ячем, намагаючись не віддавати його команді Реброва. На 82-й хвилині Буяльському вдалося заробити небезпечний штрафний. Виконувати стандарт підійшов Мудрик i пробив кудись на трибуни.


У наступному епізоді Михайло зіграв набагато краще. Протягнув м'яч правим флангом і навісив на Коноплю. Удар правого захисника України головою припав повз площину. На 90+1-й хвилині в ціль здалеку не влучив Ванат. Більше моментів для того, щоб хоча б зрівняти рахунок, жовто-сині не мали. Поразка 1:2.