7 вересня 2023 09:30

Артур ВАЩИШИН: "У "Динамо" мені привили дух чемпіона. Перемога 3:0 над "Ювентусом" запам’ятається назавжди"

Найкращий гравець серпня у Другій лізі Артур Ващишин у розмові з сайтом «Український футбол» поділився своїми враженнями від виступів команди, а також пригадав початок своєї кар’єри.


«Не було жодного простого матчу ‒ у Другій лізі немає прохідних суперників»


- Наскільки несподіваним для вас є визнання найкращим гравцем місяця?

- Насамперед, вдячний ЗСУ за можливість грати. Безумовно, мені дуже приємно перемагати у почесній номінації, хоча я навіть не сподівався. Зроблю усе можливе, щоб ще більше допомагати команді.


- За три матчі чемпіонату у вас шість результативних дій. Очікували від себе такої продуктивної гри в атаці?

- Гравець групи атаки насамперед має грати активно попереду і приносити користь своїй команді. Я просто виконую свою роботу. Задоволений, що поки все вдається, але зупинятися на досягнутому не збираюся. Завжди є до чого прагнути.


- Хет-трик у ворота вінницької Ниви найбільш пам’ятний для вас на початку сезону?

- Дійсно, у цьому матчі у мене виходило все (матч у Вінниці закінчився з рахунком 4:7, ‒ прим. «УФ»). Хочу подякувати партнерам по команді, без яких не зміг би досягнути такого результату. Також хочу відзначити протистояння з Тростянцем. Було спекотно, але ми змогли зіграти впевнено і набрати важливі три очки (4:1).


- Наразі ви разом з Ковалем із Кудрівки та одноклубником Ндукве очолюєте бомбардирські перегони. Ставите перед собою завдання стати найкращим голеадором Другої ліги?

- Завжди ставлю перед собою максимальні завдання. Хочеться забивати якомога більше. Працюватиму над собою, а в кінці сезону побачимо. Головне, щоб команда перемагала.


- Який матч для Звягеля на початку сезону був найбільш складним?

- Не було жодного простого матчу. У Другій лізі немає прохідних суперників (усі чотири матчі ПФК Звягель виграв із розгромним рахунком, співвідношення м’ячів – 22:5, ‒ прим. «УФ»). Якщо когось недооцінити, то відразу за це покарають.


- Відчуваєте, що у вашої команди ще є запас для прогресу? Наскільки ПФК Звягель наразі розкрив свій потенціал?

- Нам ще багато над чим варто працювати, досконалості немає меж. У Звягеля ще є запас і ми будемо прогресувати від матчу до матчу. Рухаємося до своєї мети.


«У Динамо мені привили дух чемпіона. Перемога 3:0 над Ювентусом запам’ятається назавжди»


- Чого ви навчилися перебуваючи у структурі київського Динамо?

- У Динамо мені привили дух чемпіона. В цій команді прагнуть завжди перемагати, нікому не поступатися. Кияни ставлять перед собою максимальні цілі. Перемога 3:0 над Ювентусом в Юнацькій лізі УЄФА запам’ятається назавжди.


- Пригадайте свій дебют в Юнацькій лізі УЄФА у складі київського Динамо проти Інтера.

- Я у тому матчі змінив Миколу Шапаренка. Було складно, але емоції переповнювали. Не кожному футболісту випадає нагода грати проти такого іменитого суперника. На жаль, ми тоді поступилися…


- З ким із сьогоднішніх зірок вдалося пограти за юнацьку збірну України?

- Ох, багато кого можу назвати ‒ Кащука, Сироту, Цитаішвілі, Криськіва, Супрягу. Приємно було пограти з цими хлопцями. Бажаю їм успіху.


- Чим вам запам’яталися чотири матчі на Меморіалі Віктора Баннікова 2016 року?

- На жаль, нам на тому турнірі не щастило (не вийшли навіть із групи, ‒ прим. «УФ»). Проте, безумовно, це був для мене також важливий досвід.


- На початку 2021 року на правах оренди ви приєдналися до одеського Чорноморця. За команду Юрія Мороза ви зіграли всього три матчі, але можна сказати, що отримали важливий досвід для подальшого прогресу?

- У той період у мене якраз був перехід з юнацького футболу у дорослий. Було непросто, але неоціненний досвід отримав. Зрозумів над чим ще варто працювати, щоб прогресувати у майбутньому.


- Яким бачите Звягель до кінця 2023 року?

- Хороша команда з амбітними задачами, лідер чемпіонату Другої ліги!