1 вересня 2023 21:14

"Хотів, щоб "Зоря" отримала за мене хороші гроші". Русин прокоментував свій трансфер до "Сандерленда"

24-річний новоспечений нападник Сандерленда Назарій Русін висловився про свій переїзд із луганської Зорі до англійської команди.


Сьогодні, 1 вересня, Сандерленд оголосив про трансфер Назарія Русіна, який підписав із англійцями чотирирічний контракт із опцією продовження ще на один сезон.

В інтерв'ю «Українському футболу» Русин розповів про майбутню адаптацію в Англії.

– Вам особисто цікаво спробувати себе у Чемпіоншипі?

– Звичайно, цікаво пограти у такій команді, яка ставить за мету – повернутися до АПЛ. Відчути цю атмосферу, як там вболівають.

Я хотів, щоб Зоря отримала за мене хороші гроші, які допоможуть команді закрити питання. Так я зможу віддячити клубу, в якому я перезапустив кар'єру і піти далі.

– Питання мовного бар'єру вирішуватимете на місці?

– Не лукавитиму, що добре володію англійською. Так, у побуті обслужити себе ще більш-менш можу вільно спілкуватися з легіонерами. Але удосконалюватиму це знання.

У Сандерленді спочатку допоможуть з перекладачем. У клубі працює хлопець із України, який допоможе мені адаптуватися, щоб із перших днів інтегруватися до нового для себе колективу.

Планую щодня займатися з викладачем, практикуватися у побуті та до зими вже так вільно говорити.

- Менеджер Сандерленд Тоні Мобрей обговорював з вами, як він планує вас використовувати на полі?

- Ми спілкувалися, але деталі нехай залишаться між нами. Подивимося, як воно складеться. Багато хлопців з України приходять і відчиняють двері до європейських чемпіонатів. Дай Боже, якщо все складеться, почнуть запрошувати більше наших футболістів.