26 серпня 2023 19:32

"Манчестер Юнайтед" здобув перемогу над "Ноттінгемом", пропустивши двічі до 4-ї хвилини, "Евертон" знову програв

Чемпіонат Англії 2023/24, 3-й тур


Манчестер Юнайтед – Ноттінгем Форест – 3:2

Голи: Еріксен, 17, Каземіро, 52, Фернандеш, 72 (пен) – Авоньї, 2, Болі, 4

Вилучення: Воррал, 67 (Ноттінгем)


Евертон – Крістал Пелас – 0:1

Голи: Калайджич, 87


Брентфорд – Крістал Пелес – 1:1

Голи: Шаде, 18 – Андерсен, 76


Манчестер Юнайтед шокував своїх вболівальників, пропустивши два голи від Ноттінгема за 3 хвилини й 47 секунд. "Червоні дияволи" в АПЛ ніколи не отримували 0:2 настільки швидко. Перший гол провів Авоньї, який після кутового МЮ й невдалої скидки Рафгорда пробіг 50 метрів у самотності, перегравши Онана. Другий гол прилетів після подачі з кутового, яку спокійно замкнув Болі.


Таким чином, Тайво Авоньї забив у сьомому матчі АПЛ поспіль. До нього лишень двом африканцям – Мо Салаху й Еммануелю Адебайору – вдавалося видати настільки тривалу гольову серію. Вона є рекордною і для африканців, і для Ноттінгема.


Втім, навіть такого гандикапу "лисникам" не вистачило для набору очок. Господарі скоротили відставання вже на 17-й хвилині внаслідок прострілу Рашфорда, який замкнув Еріксен. На старті ж другого тайму МЮ зрівняв рахунок: Рашфорд виконав діагональ на дальню стійку, Фернандеш скинув її вздовж воріт, а Каземіро замкнув – 2:2!


Зрештою, гості не витримали. На 67-й хвилині Воралл залишив їх у меншості, а на 76-й хвилині "дияволи" заробили пенальті, який реалізував Фернандеш. 3:2! Цікаво, що це вже 12-й матч АПЛ, в якому Бруну забиває й асистує – з моменту його дебюту в лютому 2020-го жоден футболіст в Англії не робив це настільки часто. Ноттінгем так і не оговтався, тож фінальний свисток зафіксував перемог Манчестер Юнайтед.


У паралельному матчі Евертон зазнав поразки від Крістал Пелас. Вона стала третьою поспіль для "ірисок". Фіаско до болі нагадало програш Вулверхемптону в 1-му турі – мерисайдці забили, взяття воріт скасували, а наприкінці зустрічі вони пропустили єдиний легальний гол. До речі, з Астон Віллою теж був скасований гол "синіх".


Віталій Миколенко знову провів матч у запасі. Його конкурент – Ешлі Янг – знову не вразив, програвши усі сім єдиноборств і допустивши 20 втрат м'яча при 72 дотиках. Лишень 4 з 11 навісів були точними й тільки 3 паси з просуванням досягли адресата (з п'яти) – втім, у активі Ешлі три паси під удар, два виноси й по одному перехопленню та відбиранню (з двох спроб).


Брентфорд же розписав нічию з Вулверхемптоном – 1:1. На жаль для українців, Єгор Ярмолюк знову просидів гру на лавці.