26 серпня 2023 19:21

Зінченко вийшов у другому матчі поспіль: "Арсенал" сенсаційно втратив очки грі з "Фулхемом"

Підопічні Мікеля Артети не змогли здобути перемогу в третьому турі англійської Прем'єр-ліги на «Емірейтс Стедіум», поступившись Фулхему (2:2).


Гості зуміли вийти наперед вже на першій хвилині зустрічі. Андреас Перейра, після грубої помилки суперника, дістався до м'яча на лінії штрафного майданчика і вбив його в сітку. Рахунок став 0:1.


На 18-й хвилині Габріел Мартінеллі втратив стовідсоткову нагоду забити! Уболівальники вже почали святкувати після того, як він завершив блискучий індивідуальний прохід потужним ударом низом з кордону штрафного майданчика. М'яч летів у центр воріт, але Бернд Лено примудрився виконати сейв.


Перед свистком на перерву кілька моментів упустив Мартін Едегор. Спочатку його гол не зарахували через офсайд, а за кілька хвилин він здалеку пробивав у ліву дев'ятку, але голкіпер Фулхема врятував ворота від вірного гола.


На 68-й хвилині «каноніри» здобули право пробити пенальті, який реалізував Букайо Сака. Через п'ять хвилин після вказівки на точку, Арсеналу вдалося вийти вперед. Фабіу Вієйра виконав простріл у штрафний майданчик, на який відгукнувся Едді Нкетіа, пробивши низом по центру воріт. Він змінив рахунок на 2:1.


За сім хвилин до кінця матчу Келвін Бессі отримав другу жовту картку та залишив Фулхем у меншості.


На 87-й хвилині гостям удалося відновити паритет у рахунку. Гаррісон Рід виконав простріл у штрафний майдан, на який відгукнувся Жоау Палінья, пробивши у лівий нижній кут воріт. Він змінив рахунок на 2:2.


Наприкінці гри Зінченко всіляко намагався загострювати гру своєї команди, але його передачі не знаходили своїх адресатів у штрфній Фулхема. Зрештою фінальний свисток арбітра зафіксував нічийний результат.


У наступному турі Арсенал зіграє вдома з Манчестер Юнайтед 3 вересня, а Фулхем на виїзді на день раніше воює з Манчестер Сіті.


"Арсенал" – "Фулхем" 2:2


Голи: Сака (70, з пенальті), Нкетіа (72) – Перейра (1), Палінья (87)


"Арсенал": Рамздейл – Парті (Зінченко, 56), Вайт, Саліба, Ківер – Едегор (Жоржиньо, 84), Райс (Жезус, 90+1), Хавертц (Вієйра, 56) – Сака, Троссард (Нкетіа, 46), Мартінеллі


"Фулхем": Лено – Тете, Діоп, Бессі, Робінсон – Лукич (Рід, 70), Пальїнья, Перейра (Керні, 63) – Вілсон (Траоре, 71), Хіменес, Декордова-Рід (Адарабіойо, 89)


Попередження: Хіменес (20), Бессі (50, 83), Лукич (66), Родак (74, перебуваючи на лавці)


Вилучення: Бессі (83)