23 серпня 2023 09:11
5

NYT: Американські чиновники заявляють, що вогнева міць ЗСУ розподілена неправильно

Фото - ua.depositphotos.com


Американські стратеги вважають, що українські війська занадто розосереджені і повинні сконцентруватися на головному напрямку - на півдні країни.


Як пише The New York Times, на їхню думку, основна мета - це просунутися до Мелітополя і перерізати росіянам сухопутний коридор до Криму.


Впертий контрнаступ України намагається прорвати вкорінену оборону Росії багато в чому тому, що у неї занадто багато військ, включаючи деякі з її кращих бойових підрозділів, в неправильних місцях, кажуть американські та інші західні офіційні особи.


Основна мета контрнаступу - відрізати Рросійські лінії постачання на півдні України шляхом розриву так званого сухопутного мосту між Росією і окупованим Кримським півостровом. Але замість того, щоб зосередитися на цьому, українські командири приблизно порівну розділили війська і вогневу міць між сходом і півднем, заявили американські чиновники.


В результаті, більше українських сил знаходиться біля Бахмута та інших міст на сході, ніж біля Мелітополя і Бердянська на півдні, які є набагато більш стратегічно важливими фронтами, кажуть офіційні особи.


Американські фахівці з планування порадили Україні сконцентруватися на просуванні фронту до Мелітополя, головного пріоритету Києва, і на прориві російських мінних полів та інших оборонних споруд, навіть якщо при цьому українці втратять більше солдатів і техніки.


Тільки зміна тактики і різкий крок можуть змінити темп контрнаступу, сказав один американський чиновник. Інший американський чиновник заявив, що українці занадто розкидані і їм необхідно консолідувати свою бойову міць в одному місці.


Американські офіційні особи кажуть, що є ознаки того, що Україна почала перекидати деякі зі своїх найбільш досвідчених бойових сил зі сходу на південь. Але навіть найдосвідченіші підрозділи неодноразово перегруповувалися після важких втрат. Деякі взводи в основному укомплектовані солдатами, які отримали поранення і повернулися в бій.

Це вони Залужного вчать що робити?...
Сховати
Yuval, А може, Заслужений не такий вже й геніальний стратег, як його зробили?..
Сховати
Залужний...
Сховати
i-Graupera, ці "геніальні" фахівці з планування нам вже поразку за 3 дні вирахували
нехай візьмуть свої війська і покажуть як треба, а не триндять збоку