22 серпня 2023 08:16

Мікель Артета: "У рівних складах ми домінували, а у меншості було дуже складно"

Головний тренер лондонського "Арсеналу" Мікель Артета прокоментував ВВС і Sky Sports мінімальну перемогу над "Кристал Пелас", здобуту завдяки удару з "позначки" Мартіна Едегора після активності Едді Нкетіа, а після другого попередження Такехіро Томіясу, "каноніри" другу половину другого тайму провели в меншості:


– Чудова перемога. Я дуже щасливий. Грати в меншості майже півгодини, коли в нас деякі футболісти виходили не на своїх позиціях, а в декого були фізичні проблеми, дуже складно. Але Едді Нкетіа був чудовий, ми сказали йому, що потрібно бути напоготові і намагатися використовувати кожен момент. Деклан Райс був чудовий – ми попросили його дещо додати в гру, і він домінував. Були чудові і наші запасні гравці – вони знали, що потрібно робити, виходячи на поле. У нас був складний матч, хоча в рівних складах ми домінували на полі, але ми подолали труднощі, здобули перемогу, і це зробить нас кращими. У наступному матчі, напевно, будемо уважніше дивитися на секундомір, щоб не отримувати непотрібних карток.

Мені подобаються перемоги, що стали наслідком такої гри, як у першому таймі – ми домінували, нічим не поступаючись команді, яка дуже небезпечна у відкритій грі, особливо в перехідних фазах. Коли ми забили гол, то, бонусом, отримали ще більше простору, але потім нам довелося грати вдесятьох. І я радий, як команда відреагувала на це, і що ми не пропустили в меншості. Тим паче, після того, як на нас накинувся "Кристал Пелас" – вони різко додали в динаміці гри, були дуже хороші й близькі до того, щоб дійсно розчарувати нас.

На щастя, ми не дозволяли їм багато на полі, але, дійсно, ми дуже вражені суперником. З іншого боку, я дуже вражений і своєю командою – ми повинні продовжувати розвиватися в тому ключі, в якому грали. Упевнений, ми дуже хочемо цього. Я – дуже відкрита людина для всього нового, я все розумію, але нові правила – це одне, а те, як вони інтерпретуються – зовсім інше. Але ми пристосуємося і до такого контексту, зможемо вирости і в цьому компоненті. Ми повинні були вигравати сьогодні, і ми це зробили, – резюмував Артета.