20 серпня 2023 11:30

"Реал Сосьєдад" підписав російського футболіста: іспанський клуб вже не вперше підтримує агресора

Іспанський Реал Сосьєдад вдруге відзначився байдужістю війни, яку росія веде проти України. У момент, коли весь світ намагається ізолювати спортсменів з країни-терориста, баски вирішили підписати гравця з московського Динамо Арсена Захаряна.


Реал Сосьєдад заплатив близько 13 мільйонів євро за 20-річного півзахисника, і це ще без урахування можливих бонусів, пов'язаних із його успішними виступами. Арсен Захарян уклав контракт із іспанським клубом на шість сезонів, до 2029 року.

Захарян має замінити Давіда Сільву, який через травму завершив кар'єру. Також клуб намагався з цією метою підписати Донні ван де Бека із Манчестер Юнайтед.

Це не перший раз, коли Реал Сосьєдад виявляє байдужість до конфлікту в Україні. В червні цей баскський клуб відзначився тим, що обійшов Зеніт за кількістю підписників у TikTok. Іспанці продовжують підтримувати футбол країни-окупанта. Вони діляться відео, позначаючи пітерський клуб, що відображає підтримку та недбалість до подій, що відбуваються в нашій країні.

Минулого сезону футболіст забив п'ять голів і зробив десять асистів у 37 матчах за Динамо москва, у п’яти зустрічах сезону 2023/24 у нього два забиті м'ячі та одна результативна передача.
Захарян провів сім матчів за збірну росії і три із них – товариські матчі, які відбулися вже після початку повномасштабної війни.