15 серпня 2023 22:01

Ліга чемпіонів: "Ракув" з Кочергіним крокує у вирішальний раунд кваліфікації, "Маккабі" Хайфа вибив "Слован"

У вівторок, 15 серпня, відбулися матчі-відповіді 3-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів 2023/24.


Ліга чемпіонів, 3-й кваліфікаційний раунд. Матчі-відповіді


Аріс Лімасол – Ракув – 0:1 (перший матч – 1:2)

Гол: Тудор, 49


Маккабі Хайфа – Слован Братислава – 3:1 (перший матч – 2:1)

Голи: П'єрро, 29, Саба, 45+2, Дін, 90+3 – Толіч, 85


Мольде – Клаксвік – 2:0 (перший матч – 1:2)

Голи: Еріксен, 17, Ліннес, 110


Спарта Прага – Копенгаген – 3:3, по пен. 2:4 (перший матч – 0:0)

Голи: Бірманчевіч, 80, Лачі, 105, Олатунджі, 107 – Ларссон, 1, Классон, 105+3, 112


У всіх матчах, які стартували о 20:00, була інтрига. Жодна із команд тиждень тому не здобула переваги навіть у два м'ячі, тому всі 8 клубів мали шанси на вихід у раунд плей-офф.


Владислав Кочергін і його Ракув на виїзді зустрічалися з Арісом. Українець тиждень тому забив у ворота кіпріотів, після чого відзначився ще й у поєдинку чемпіонату Польщі. Сьогодні Кочергін знову вийшов у старті, але у першому таймі був абсолютно непомітний. Аріс суттєво переважав і мав кілька моментів, проте Ракув до перерви встояв. А на старті другого тайму польська команда святкувала забитий гол – Фран Тудор ідеально виконав штрафний удар. Міг забивати і Кочергін, який не реалізував вихід віч-на-віч із кіпером. У підсумку, гол Тудора став єдиним у матчі – Ракув крокує у вирішальний раунд кваліфікації.


Клаксвік приїхав у Норвегію, маючи перевагу над Мольде в один гол. Втім, вона швидко випарувалася – на 17-й хвилині Мольде повів у рахунку, зрівнявши становище за сумою двох матчів. Цей гол став єдиним в основний час, а в екстра-таймі норвезька команда забила вдруге і святкувала вихід у наступний раунд. Лігочемпіонівська казка Клаксвіка, який сенсаційно пройшов два раунди кваліфікації, добігла кінця – фарерці спробують пробитися у групу Ліги Європи.


Спарта і Копенгаген у першому матчі голів не забивали, але сьогодні все сталося блискавично. Джордан Ларссон – син легендарного Хенріка Ларссона – вже на 14-й секунді вивів данську команду вперед. Допоміг рикошет, який дезорієнтував кіпера Спарти. Чеська команда відігралася лише на 80-й хвилині – у Празі теж був екстра-тайм. Він вийшов дуже драматичним – Спарта двічі виходила вперед, але Классон обидва рази забивав у відповідь. 3:3 і долю переможця вирішила серія пенальті. Одинадцятиметрові краще пробили гравці Копенгагена, які реалізував усі свої 4 спроби, тоді як у чехів було 2 промахи. Копенгаген продовжує боротися за ЛЧ, Спарта зіграє в Лізі Європи.


Найлегше завдання було у Маккабі з Хайфи. Їзраїльтянам було достатньо вдома не програти братиславському Словану. Господарі перевиконали план – ще до перерви Маккабі оформив комфортну перевагу в 2 голи. Словаки наприкінці гри скоротили відставання, але це нічого не змінило. Маккабі зіграє у плей-офф відбору ЛЧ, Слован опустився в Лігу Європи.