13 серпня 2023 00:29
1

"Реал" з Луніним здобув суху перемогу над "Атлетіком"

Перше Ель Класіко сезону пройшло повністю під диктовку "Реала", тоді як "Атлетік" сильно розчарував.


Баски зазвичай нав'язують боротьбу будь-якому гранду, але сьогодні їх вистачило хвилин на 10-15. Один небезпечний момент; один удар у площину воріт, та й той - легкий тичок у бік Луніна. Активність? Так, але вся безідейна. Коротше, провал.


"Реал" на такому блідому тлі виглядав майже ідеально. Модрич та Кроос залишилися в запасі, і грою заправляли молоді Камавінга, Беллінгем, Чуамені, Вальверде. Їхня енергія прискорювала футбол Мадрида, чому також сприяли фінти Родріго та Вінісіуса.


Центрфорварда не було; його замінював хаос і ривки всіх підряд до штрафного, і в результаті "Атлетік" не протримався навіть півгодини. Секундна розслабленість біля воріт - і Родріго відразу покарав.


Далі пара подач зі стандартів - Алаба пробив у захисника, а ось Беллінгем за неймовірною траєкторією відправив м'яч куди треба.


Додайте сюди спроби Вінісіуса, штрафний від Вальверде, а у відповідь від басків ні-чого. Навіть за відбираннями поступилися - 16:24.


За такою грою Андрія Луніна навіть оцінювати якось незручно. Все, чим він запам'ятався, це алогічне затягування часу наприкінці першого тайму, яке припинив Хіль Мансано.


А взагалі – новий "Реал" сподобався. Якщо не потраплять у кризу, ця команда має все, щоб нав'язати боротьбу за титул. Мбаппе? Він бажаний, але необов'язковий; на даний момент Родріго у вогні.


1-й тур Прімери. Більбао. "Сан-Мамес"


"Атлетік" - "Реал Мадрид" - 0:2


Голи: Родріго, 28, Беллінгем, 36


"Атлетік": Сімон – де Маркос, Вівіан, Паредес, Лекуе (де Альбеніс, 71) – де Галларета, Весга (Еррера, 64) – Ніко Вільямс (Беренгер, 46), Муньяїн (Гурусета, 46), Унаї Гомес (Сансет, 46) - Вільямс


"Реал Мадрид": Лунін – Карвахаль, Мілітао (Рюдігер, 50), Алаба, Фран Гарсія – Вальверде, Чуамені, Камавінга (Кроос, 71) – Беллінгем – Родріго (Хоселу, 80), Вінісіус (Модрич, 80)


Попередження: Муньяїн, 4, Вівіан, 67, Вільямс, 87 - Алаба, 76

Так держать, Андрюха!