10 серпня 2023 12:46

Сергій КОВАЛЕЦЬ: "Головний плюс цього "Динамо" – мотивація футболістів"

Київське «Динамо» відкриває для себе єврокубковий сезон. «Біло-сині» зіграють перший матч проти грецького «Аріса» у рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги конференцій УЄФА. Про перспективи команди Мірчі Луческу в цьому протистоянні портал «Рейтинг Букмекерів» поговорив з колишнім півзахисником «Динамо» та збірної України Сергієм Ковальцем.


— Сергію Івановичу, чи готові динамівці до єврокубкового сезону?


— Насамперед думаю, що будуть зроблені висновки з минулого сезону із погляду на гру та результат. Дуже важливо, що до «Динамо» повернувся Андрій Ярмоленко – це плюс і для всього українського чемпіонату.


Він сам зазначає, що ще не набрав оптимальних кондицій, але важливо, що вже встиг відзначитись забитими м’ячами у новому чемпіонаті. Андрій – професіонал, тож він швидко надолужить згаяне.


Мені здалося, що зараз динамівці впевнені у своїх силах.


Це підтверджують спаринги при підготовці до сезону та два стартові матчі у Прем’єр-лізі. Принаймні поки що видно цілісну картину у діях киян.


— У двох турах «Динамо» забило вісім м’ячів. Відмінний показник?


— Безперечно, але при цьому необхідно розуміти, що чемпіонат України та єврокубки – це два різні турніри за своїм рівнем. Та у будь-якому разі перемоги проти «Миная» та «Оболоні» були вкрай потрібні для впевненості.


— «Динамо» провело вже дві гри в чемпіонаті, тоді як їхній суперник «Аріс» ще не стартував. Це перевага для киян?


— Звичайно. Матчі в УПЛ, до речі, показали і помилки «динамівців». Особливо це стосується дій в обороні, адже «Минай» міг забити більше, ніж один гол. Та й «Оболонь» часом ставила в глухий кут захист «біло-синіх».


Не дарма Мірча Луческу сам підтвердив, що незадоволений грою команди в захисті. Добре, що це сталося напередодні єврокубкових баталій, коли ще є час зробити певні зміни.


Матчі виграє напад, а турніри – захист, тому над командними діями в обороні ще треба попрацювати.


— У чому, на вашу думку, зараз сильна сторона «Динамо»?


— Думаю, річ у мотивації. Мені здається, що в цьому плані нинішній сезон помітно відрізнятиметься від минулого.


Важливо, що в команді залишилися практично всі лідери колективу. І, звичайно, прихід Ярмоленка апріорі посилить «Динамо».


— Яким буде ваш прогноз на поєдинок у Греції між «Арісом» та «Динамо»?


— Потрібно дотримуватися стратегії двоматчевого протистояння, але у першій зустрічі, гадаю, кияни не програють. Я навіть поставив би на мінімальну перемогу «біло-синіх» з рахунком 1:2.


Українська команда має більше футболістів, які добре знають, що таке єврокубки або, скажімо, важливі поєдинки за національну збірну. Втім, всі питання щодо проходу до наступного раунду будуть зняті лише у матчі-відповіді.