7 серпня 2023 11:15

"Аріс" непереможний в Салоніках? Тільки не для українців!

В четвер, 10 серпня, київське «Динамо» розпочне свій шлях в Лізі конференцій матчем проти грецького «Аріса».


Греки - досвідчений єврокубковий боєць, вони вперше зіграли у Кубку володарів Кубків УЄФА в 1970 році. А взагалі «Аріс» вже в 17-й раз бере участь в єврокубках. Найкращим їхнім сезоном став 2010/2011, коли греки вийшли в 1/16 фіналу Ліги Європи, де поступились за сумою двох матчів «Манчестер Сіті». Що цікаво, в 1/8 фіналу «Ман Сіті» вилетів з турніру після поразки київському «Динамо».


І хоча клуб з Салонік в міжнародних турнірах зірок з неба не хапає, але має одну унікальну особливість. «Аріс» провів 32 домашні єврокубкові поєдинки, але поступився лише в одному. Для порівняння на виїзді греки мають 19 поразок в 31-му матчі.


«Аріс» вдома не програв таким відомим клубам як: «Челсі», «Бенфіка», «Сельта», «Рома», «Атлетико», «Байер», «Манчестер Сіті». А єдиної домашньої поразки грекам завдав … «Колос» Ковалівка.


Матч «Аріс» - «Колос» відбувся в другому кваліфікаційному раунді Ліги Європи в сезоні 2020/2021. В тому році через епідемію коронавірусу єврокубкові дуелі складалися з одного матчу, який ковалівці зіграли на полі суперника. Для «Колоса» цей матч був дебютним в єврокубках. Але, незважаючи на відсутність досвіду, український клуб здобув перемогу 2:1. Голами відзначились колишній динамівець Євген Новак та майбутній гравець «Динамо» Денис Антюх.


Після поєдинку з «Колосом» «Аріс» провів 4 домашні поєдинки в єврокубках і у всіх здобув перемогу. Зокрема, в другому кваліфікаційному раунді цьогорічної Ліги конференцій греки вдома перемогли «Арарат-Вірменія» з рахунком 1:0, у Вірменії команди зіграли в нічию 1:1. Саме цей результат привів клуб із Салонік до зустрічі з «Динамо».


В найближчій четвер динамівці можуть поповнити колекцію іменитих клубів, які не змогли перемогти «Аріс» на виїзді. Або «Динамо» повторить досягнення «Колоса» та поїде з Салонік з перемогою. Про це ми дізнаємося 10 серпня, матч «Аріс» - «Динамо» розпочнеться о 21:15.