3 серпня 2023 12:22

Джерело: Колишній клуб Ярмоленка цікавиться захисником молодіжної збірної України

Англійський клуб «Вест Хем» проявляє інтерес до 23-річного українського захисника Максима Таловєрова.


Як стало відомо Sport.ua, скаути лондонської команди відвідали усі матчі молодіжної збірної України U-21 на Євро-2023. Головна ціль – захисник «Славії» Таловєров.


«Молотобійці» дуже уважно спостерігають за чеським ринком. У складі команди з Лондона є два чехи – Томаш Соучек та Володимир Цоуфал. Обидва гравці оборони перейшли зі «Славії», з якою у «Вест Гема» склалися хороші ділові відносини.


Наставнику «Вест Гема» Девіду Моєсу подобається вміння вести силову боротьбу, атлетизм та гарна антропометрія українського гравця. Максим перебуває у списку 2-3 кандидатів на посилення позиції центрального захисника «молотобійців».


Але зараз усі чотири вакансії на позицію зайняті. У липні клуб продовжив на сезон контракт із італійським 35-річним ветераном Анджело Огбонною, який відіграватиме роль четвертого захисника у сезоні 2023/24. Єдиний варіант для Таловєрова – трансфер із орендою на сезон заради ігрової практики.


Контракт Таловєрова належить празькій «Славії». Першу частину сезону він виступав на правах оренди за «Слован» Ліберець, а після Нового року переїхав в оренду до Австрії в ЛАСК. Контракт із «Славією» діє до літа 2026 року.


Нині в АПЛ виступають п'ятеро українців: Олександр Зінченко («Арсенал»), Михайло Мудрик («Челсі»), Віталій Миколенко («Евертон»), Ілля Забарний («Борнмут») та Єгор Ярмолюк («Брентфорд»).