2 серпня 2023 09:25

Захисник "Саутгемптона" Салісу офіційно став гравцем "Монако"

"Монако" оголосив про перехід 24-річного ганського захисника Мохаммеда Салісу із "Саутгемптона" в стан "червоно-білих". Контракт гравця з князівським клубом розрахований до червня 2028 року.


Будучи вихованцем іспанського "Реал Вальядоліда", у складі якого він дебютував у 19-річному віці в рамках Кубка Короля (сезон 2018-2019), Мохаммед Салісу зумів пробитися до складу першої команди вже на початку наступного сезону Ла Ліги і взяв участь у 34 матчах (1 гол, 1 результативна передача).

Незважаючи на юний вік, стабільність і високий рівень гри в Ла Лізі дозволили Мохаммеду Салісу в літнє трансферне вікно 2020 року перебратися в "Саутгемптон" і дебютувати в англійській Прем'єр-Лізі. У чемпіонаті Англії рослий центральний захисник (191 см) швидко розкрив свій потенціал і став одним із ключових гравців "святих". У складі "Саутгемптона" він відіграв 80 матчів, 68 з яких припали на АПЛ.

Вперше потрапивши до збірної Гани у вересні 2022 року, уродженець Кумасі увійшов до числа гравців, які вирушили під керівництвом Отто Аддо на Чемпіонат світу в Катарі.

Відсутність серйозного досвіду виступів за національну команду ніяк не завадила Мохаммеду Салісу відзначитися голом у зустрічі з Південною Кореєю (3:2).