19 липня 2023 18:05

Екс-президент "Барси" Бартомеу витрачав гроші клубу в особистих цілях. Він виплачував тисячі євро журналістам та бізнесменам через компанію друга

Екс-президент "Барселони" Жозеп Бартомеу витрачав гроші клубу на особисті потреби.


Як повідомляє Cadena Ser, поліція Каталонії встановила, що Бартомеу, який обіймав посаду президента «Барси» з 2014 по 2020 рік, використав для виведення клубних коштів компанію своїх друзів, які допомагали в організації його передвиборчої кампанії.


У 112-сторінковому звіті згадуються, зокрема, компанія Amalgama Márketing, що належить другу Бартомеу Мікелю Самболе, яка отримувала від «Барси» по 84 тисячі євро на рік до 2020 року. Крім того, компанія виставляла клубу рахунки за окремі роботи – наприклад, за кампанію з просування Ліонеля Мессі як фаворит «Золотого м'яча». За подібні послуги Amalgama отримала ще 223 тисяч євро.


Загалом близько 86% виведених через компанію грошей було розподілено між журналістами та бізнесменами. 43% від загальної суми виплат отримав бізнесмен Хосеп Санмарті, 29% - журналіст Марсал Лоренте, 14% - власник компанії Мікель Самбола, 14% - журналісти Альберт Лесан і Альберт де ла Торре.